Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Nicaragua a demarat campania de vaccinare cu vaccinul rusesc Sputnik V

sputnik 5 vaccin

Nicaragua a demarat marţi campania de imunizare împotriva COVID-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat guvernul nicaraguan, informează miercuri AFP.

Prima doză de vaccin a fost administrată unui bărbat de 62 de ani, Marco Arauz, la spitalul Cruz Azul din Managua, potrivit unor imagini difuzate de mass-media oficiale, singurele autorizate să acopere evenimentul.

"Vaccinăm pas cu pas toţi pacienţii care au probleme renale", a anunţat cu această ocazie ministrul sănătăţii nicaraguan Martha Reyes.

Pacienţii care suferă de alte boli precum diabet, cardiopatii, cancer vor fi de asemenea vaccinaţi până pe 22 martie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Primul lot de doze de vaccin rusesc, o donaţie din partea Moscovei, a ajuns săptămâna trecută în Nicaragua. Numărul de doze disponibile nu a fost precizat.

În ianuarie, autorităţile statului Nicaragua au anunţat încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 3,8 milioane de doze de vaccin Sputnik V.

Nicaragua, cu o populaţie de 6,5 milioane de locuitori, ar urma de asemenea să primească 200.000 de doze de vaccin Covishield produs în India şi 135.000 de doze de vaccin produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca, prin intermediul mecanismului COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit cifrelor oficiale, Nicaragua a înregistrat de la începutul pandemiei 6.489 de contaminări şi 174 de decese cauzate de COVID-19. Însă, potrivit unui organism independent de monitorizare lansat de medici, numărul real ar fi de 13.140 de contaminări şi 2.976 de decese.

Nicaragua este singura ţară din America Centrală care nu a adoptat măsuri restrictive pentru a stăvili epidemia şi nu desfăşoară o campanie de testări pentru a evalua progresia contaminărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.