DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

COVID-19 - O grădiniţă a fost închisă, iar 19 grupe şi 51 de clase au trecut la sistemul online, la Iași

Pinterest
coronavirus

O grădiniţă a fost închisă iar alte 19 grupe din învăţământul preşcolar şi primar şi 51 de clase din învăţământul gimnazial, liceal şi profesional din judeţul Iaşi şi-au suspendat cursurile faţă în faţă şi au trecut la predarea online, după ce mai mulţi copii, elevi şi cadre didactice şi nedidactice au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivelul judeţului Iaşi, în urma anchetelor epidemiologice ale Direcţiei de Sănătate Publică, şi-au suspendat activitatea în format fizic şi au trecut la predarea în sistem online 19 de grupe de învăţământ preşcolar şi clase de învăţământ primar şi 51 de clase de învăţământ gimnazial, liceal şi profesional.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri sunt la Colegiul "Mihai Eminescu", unde 5 clase au trecut în online. De asemenea, în următoarea perioadă îşi vor desfăşura cursurile online câte trei clase de elevi din Colegiul Agricol şi Industrie Alimentară "V. Adamachi", din Iaşi, Colegiul Economic Tehnologic "Virgil Madgearu", Colegiul Tehnic "Gh Asachi" şi Liceul Teoretic "Miron Costin" din Iaşi, Hârlău - o grupă de grădiniţă, Colegiul Tehnic Unirea Paşcani - o clasă suspendată.

Din cauza numărului mare de confirmări pozitive la COVID-19, Grădiniţa cu Program Prelungit "Cuvioasa Parascheva" a fost închisă complet după ce un număr mai mare de cazuri pozitive la COVID-19 au fost confirmate în rândul personalului didactic şi nedidactic.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sunt confirmaţi pozitiv patru copii preşcolari, 90 de elevi din clasele I-XII, unul de la o şcoală postliceală, 27 de cadre didactice, 7 persoane din cadrul personalului didactic auxiliar sau nedidactic.

"În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete); reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.