Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covid-19 - Peste 350 de cazuri în principala închisoare din Liban

Pinterest
coronavirus

Cel puţin 350 de cazuri de COVID-19 au fost consemnate în cel mai mare penitenciar din Liban, potrivit unui bilanţ în creştere anunţat miercuri de către poliţie, informează AFP.

După efectuarea a 956 teste de depistare efectuate în închisoarea Roumieh, au fost înregistrate ''352 de cazuri pozitive'' de COVID-19, au precizat Forţele de securitate internă libaneze (FSI) într-un comunicat.

Închisoarea Roumieh, principalul penitenciar libanez, situat la est de Beirut, adăposteşte aproximativ 4.000 de deţinuţi, aproape de trei ori mai mulţi decât capacitatea sa normală.

Şapte pacienţi au fost spitalizaţi, dar ''toţi cei care se află în închisoare sunt într-o stare stabilă şi sănătatea lor nu este în pericol'', se arată în comunicat, care precizează că deţinuţii sunt autorizaţi să ia legătura telefonic cu familiile lor.

În ultimele zile, apropiaţi ai deţinuţilor au manifestat în mai multe rânduri pentru a cere eliberarea unor deţinuţi în scopul evitării contaminărilor.

Miercuri, zeci de membri ai familiilor deţinuţilor s-au strâns în faţa reşedinţelor preşedintelui parlamentului, Nabih Berri, şi fostului premier libanez Saad Hariri.

''Fiul meu are COVID, este bolnav şi nimănui nu îi pasă, fac un apel la guvern, la miniştri, la deputaţi'', a declarat o manifestantă, Ibtissam Youssef.

Demonstranţii le-au cerut partidelor politice să se pună de acord pentru a vota controversata lege privind amnistia generală, text modificat deja de câteva ori, de care ar putea beneficia diverse tipuri de deţinuţi, dar care nu a fost adoptat de parlament din cauza disensiunilor.

În imaginile publicate pe social media pot fi văzuţi deţinuţi care ameninţă cu o revoltă, cerând măsuri de prevenţie sanitară şi o amnistie. Parlamentul libanez se va reuni săptămâna viitoare, iar legea amnistiei ar putea fi supusă la vot.

Libanul a înregistrat oficial 30.838 de cazuri de COVID-19, dintre care 315 fatale, de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.