Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Prefectul de Vrancea cere primarului municipiului Focşani organizarea de centre de testare gratuită

Los Angeles Times
coronavirus

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, îi solicită public primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, să se implice în lupta împotriva pandemiei de Covid, prin organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, deschiderea de centre noi de vaccinare şi derularea unei campanii vizibile şi eficiente la nivel local cu privire la importanţa vaccinării.

Prefectul de Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, transmite că, deşi rata de infectare în municipiu se află de peste 20 de zile pe un trend ascendent, nu a observat nicio reacţie din partea primarului Cristi Misăilă.

În acest context, prefectul îi cere primarului să organizeze centre de testare gratuită a populaţiei şi să deschidă noi centre de vaccinare.

"O poză la vaccin, care de fapt este tot un fel de campanie proprie, nu ţine loc măsurilor ce trebuiau luate până acum de primărie, lipsa lor fiind unul din factorii pentru care Focşaniul se află în situaţia actuală.

Îi solicit în mod expres ca în calitatea pe care o deţine, de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, să ia cât mai urgent măsurile ce se impun pentru a proteja sănătatea locuitorilor municipiului, prin organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, prin deschiderea de centre noi de vaccinare şi mai ales prin derularea unei campanii vizibile şi eficiente la nivel local cu privire la importanţa vaccinării. Primăria Municipiului Focşani dispune de resursa umană necesară, având la dispoziţie personalul Direcţiei de Asistenţă Socială Focşani, precum şi personalul din cabinetele medicale şcolare pe durata vacanţei de 2 săptămâni acordată elevilor pe fondul situaţiei epidemiologice", transmite Berbece,.

În acelaşi comunicat, prefectul de Vrancea scrie că a observat mai multă deschidere din partea primarilor de comune mici decât din partea primarului Focşani.

”Fără o colaborare din care să lipsească orgoliile personale şi politice, nu putem pune capăt acestei pandemii", a mai transmis Berbece.

Rata de infectare la nivelul oraşului Focşani este, joi, de 7.72 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.