Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Proteste împotriva carantinei, la Napoli

Los Angeles Times
coronavirus

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii de circulaţie şi a unei închideri planificate a regiunii, în contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus, relatează dpa potrivit Agerpres.

Demonstranţii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncând artificii şi fumigene, în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, relatează agenţia ANSA.

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus.

Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi.

Citește și: Premierul și ministrul Sănătății se pregătesc de ce este mai rău, după recordul de cazuri: 'Trebuie să fim pregătiți și cu alte soluții!'

"Vom merge mai departe şi vom închide totul", a spus el, propunând o închidere de "o lună, 40 de zile".

Decretul regional care implementează măsura va fi adoptat sâmbătă sau duminică, a relatat ANSA, citând surse din cadrul guvernului regional.

La puţin timp după aceea Protecţia civilă italiană a anunţat 19.143 de cazuri de noul coronavirus în ţară, un nou record zilnic care a ridicat numărul total al infectărilor la 484.869.

De asemenea, în Italia au existat 91 noi decese legate de COVID-19, ceea ce ridică bilanţul total la 37.059, iar numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat până acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentând că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.