Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covid-19 - Sportul profesionist din Belgia se va desfăşura din nou cu porţile închise

Pinterest
coronavirus

Competiţiile de sport profesionist din Belgia, cea mai importantă fiind campionatul de fotbal de primă divizie, se vor desfăşura din nou fără public, începând de vineri seară, din cauza celui de-al doilea val de coronavirus, au anunţat autorităţile, citate de AFP, notează agerpres.

Cultura şi învăţământul superior sunt vizate şi ele de noi restricţii ce se vor aplica până pe 19 noiembrie pe fondul supraaglomerării spitalelor, chiar dacă şcolile rămân deschise şi restricţiile de circulaţie în vigoare (de la miezul nopţii până la 5 dimineaţa) nu au fost extinse.

Mai mulţi infecţionişti cunoscuţi au cerut o nouă carantină în Belgia, însă premierul Alexander De Croo a afirmat că are încredere în "comportamentul colectiv" al belgienilor pentru a evita o asemenea măsură drastică.

Concret, încă de vineri seara, un prim meci din etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Belgiei, Kortrijk - Anderlecht, se va juca fără public, iar asta se va întâmpla cel puţin patru săptămâni.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

Vineri, Pro League a anunţat că mai multe meciuri de fotbal programate în weekend în prima şi a doua divizie au fost amânate din cauza apariţiei unor cazuri de Covid-19.

"Continuăm pe linia a ceea ce s-a decis pentru Turul (ciclist) al Flandrei" duminica trecută, a declarat Jan Jambon, ministru-preşedinte al guvernului flamand. Sportul este de competenţa comunităţilor lingvistice din Belgia.

Decizia legată de disputarea competiţiilor fără spectatori vizează şi turneul de tenis ATP de Anvers, care se încheie duminică.

De la mijlocul lui septembrie, spectatorii au revenit progresiv pe arenele de fotbal din această ţară, după mai multe luni de disputare a meciurilor cu porţile închise.

Toate competiţiile sportive la nivel de amatori au fost suspendate până pe 19 noiembrie, au decis şefii diferitelor executive după o reuniune de criză joi seară. Alexander De Croo a evocat "o situaţie de criză naţională".

Cafenelele şi restaurantele sunt închise în toată ţara începând de luni.

Belgia, care cunoaşte o incidenţă medie de circa 620 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, este devansată doar de Cehia (668) în Uniunea Europeană, potrivit datelor AFP.

Vineri, acest regat cu 11,5 milioane de locuitori înregistra 270.132 persoane infectate şi 10.588 de decese de la începutul pandemiei, potrivit institutului de sănătate Sciensano.

În fiecare zi din săptămâna trecută au fost peste 10.000 de noi contaminări, iar în fiecare zi sunt internate în jur de 500 de persoane, adică un nivel care nu a mai fost atins din prima săptămână a lui aprilie.

Şefa diplomaţiei şi fost prim-ministru, Sophie Wilmes, 45 de ani, este printre cei 573 de pacienţi la terapie intensivă înregistraţi vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.