Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - SUA au inclus R. Moldova pe lista țărilor cu risc înalt de călătorie

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a adăugat trei state în lista celor cu risc epidemiologic sporit din cauza COVID-19. Printre ele, se regăsesc Republica Moldova și România.

St. Pierre și Miquelon, un arhipelag francez de lângă coasta Newfoundland, Canada, a fost la fel, inclusă în categoria de „risc înalt” (nivelul 3) de călătorie din cauza coronavirusului, transmite  Tv8.md.

În această listă sunt incluse țările care au raportat mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile. Nivelul 2 și Nivelul 1 sunt considerate riscuri „moderate”, respectiv „scăzute”.

Nivelul 4, anterior categoria cu cel mai mare risc, este acum rezervat doar pentru circumstanțe speciale, cum ar fi un număr extrem de mare de cazuri, apariția unei noi variante de îngrijorare sau colapsul infrastructurii de îngrijire a sănătății. În noul sistem, nicio destinație nu a fost plasată la Nivelul 4 până acum.

Mai multe state europene au rămas la nivelul 3 începând cu 1 august, printre care: Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Regatul Unit

Printre cele incluse în categoria cu risc „înalt”, se numără inclusiv: Brazilia, Canada, Costa Rica, Malaezia, Mexic, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia.

SUA recomandă călătorilor să se vaccineze înainte de a pleca într-o țară de nivel 3.

„A fi la zi înseamnă că ați avut nu numai vaccinările inițiale complete, ci și orice rapel pentru care sunteți eligibil”, subliniază SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.