Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Țara care a vaccinat peste 50 de milioane de persoane

Agerpres
vaccin covid

Peste 50 de milioane de americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, arată bilanţul de luni al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite prezentat de dpa, notează Agerpres.

În total, în SUA s-au administrat până acum 76 de milioane de doze de vaccin, iar peste 25 de milioane de oameni au primit ambele doze din vaccinuri care necesită rapel.

În Statele Unite se folosesc din decembrie anul trecut vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, care trebuie injectate de câte două ori.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

În curând va fi disponibil şi vaccinul dintr-o singură doză Johnson & Johnson, aprobat sâmbăta trecută de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Ritmul vaccinărilor în SUA a fost lent la început, dar în ultimele zile s-a accelerat. Jeff Zients, coordonator pentru problemele legate de coronavirus la Casa Albă, a declarat luni că s-a ajuns la administrarea a 1,7 milioane de doze pe zi.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a avertizat însă că numărul zilnic de cazuri noi de infectare s-a stabilizat la o valoare ridicată, în medie de 67.000, iar cel de decese la aproape 2000. Deşi numerele sunt mai mici decât în urmă cu câteva luni, nu e cazul să se considere că a trecut pericolul, a spus ea, exprimându-şi îngrijorarea că unele state intenţionează să renunţe la restricţiile legate de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.