Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Țara care aprobă utilizarea de urgenţă a vaccinului la copiii peste 2 ani

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Cuba a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului său Soberana Plus pentru copiii cu vârste peste doi ani aflaţi în convalescenţă după COVID-19, a anunţat marţi Autoritatea de reglementare a medicamentelor (Cecmed), în timp ce administrarea dozelor de supra-rapel a început săptămâna aceasta la Havana, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Soberana Plus a fost aprobat pentru "populaţia pediatrică aflată în convalescenţă după (infectarea cu) COVID-19 la două luni sau mai mult după boală", a declarat Cecmed într-un comunicat pe site-ul său, în care precizează că "vaccinul poate fi administrat oricărei persoane aflate în convalescenţă cu vârsta peste doi ani".

Cecmed a afirmat că aprobarea Soberana Plus pentru minorii în convalescenţă se bazează pe "rezultatele parţiale ale unui studiu clinic de fază I/II" la copiii şi adolescenţii care au contractat coronavirusul, "care a arătat că administrarea unei singure doze este sigură, şi a furnizat dovezi ale potenţialelor beneficii" pentru a proteja împotriva reinfectării cu COVID-19.

Acelaşi vaccin a fost aprobat în septembrie anul trecut pentru adulţii peste 19 ani aflaţi în convalescenţă.

Totodată, vaccinarea cu cea de-a treia doză a început săptămâna aceasta în patru municipalităţi din Havana şi se va desfăşura în etape în toată ţara, a informat luni ziarul Granma.

Imunizarea copiilor cu vârste între 2 şi 18 ani a început în septembrie cu vaccinurile Soberana O2 şi Abdala, cu scopul de permite elevilor să revină la şcoală în noiembrie imunizaţi cu trei doze.

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, un total de 9,2 milioane de persoane şi-au încheiat programul de vaccinare cu trei doze pe insula cu 11,2 milioane de locuitori.

Deşi vaccinurile dezvoltate şi produse în Cuba nu au fost încă recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, insula a reuşit să controleze şi să depăşească momentul cel mai critic al pandemiei, între iulie şi septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.