Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - UE alocă 100 de milioane de euro pentru teste antigen

Pinterest
coronavirus

Comisia Europeană a aprobat un buget de 100 de milioane de euro pentru testele de antigen, urmând să fie achiziţionate între 15 şi 22 de milioane de teste. Ursula von der Leyen spune că această decizie este un ajutor pentru ţările europene, potrivit Mediafax.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat că statele europene vor avea teste rapide de antigen. Comisia a aprobat un budget de 100 de milioane de euro pentru a achiziţiona între 15-22 de milioane de teste.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

Aceste teste ajută la depistarea mai rapidă a cazurilor de coronavirus şi ar putea ajuta la încetinirea răspândirii virusului.

„Acest lucru va acoperi nevoile noastre imediate şi, în paralel, putem lansa şi o achiziţie comună pentru a permite ţărilor europene să cumpere singure teste antigenice mai rapide. Acest lucru ar trebui să ne ajute să încetinim răspândirea virusului. Suntem împreună în asta”, a spus Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.