Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID19 ar putea fi istorie: China cere schimbarea rapidă a numelui virusului, pe motiv că a făcut mutații!

premiumtimesng.com
covid-19

Numele oficial al COVID-19 ar trebui să fie modificat pentru a reflecta mutația virusului, iar pacienților cu simptome ușoare ar trebui să li se permită să stea în carantină la domiciliu, a declarat miercuri o importantă autoritate în domeniul medicinei chineze, potrivit Reuters. Gu Xiaohong a declarat pentru ziarul de stat Beijing Daily că numele chinezesc al coronavirusului, care îl identifică ca fiind o boală care provoacă pneumonie, ar trebui schimbat pentru a defini un virus infecțios, scrie Mediafax.

Abordarea Chinei în ceea ce privește COVID, care a pus accentul pe testarea pe scară largă și pe introducerea în carantină a cazurilor pozitive în unități specializate, ar trebui să se schimbe de la „detectarea pasivă" la „prevenirea activă", cu recuperare la domiciliu pentru cazurile ușoare.

Gu a spus că divizia de boli infecțioase a Asociației de Medicină, pe care o conduce, a ajuns la un consens pentru a schimba modul în care este descris virusul.

Observațiile sale sunt în concordanță cu o atenuare recentă a tonului experților în domeniul sănătății și al mass-mediei de stat din China față de COVID, în timp ce autoritățile au început să relaxeze cele mai stricte restricții din lume privind COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.