Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID19 LOVEȘTE SUS de tot: numărul DOI din Vatican, depistat pozitiv

Freepik.com
Vatican

Cardinalul italian Pietro Parolin, secretar de stat şi numărul doi în ierarhia Vaticanului, precum şi adjunctul acestuia, au fost testaţi pozitiv la COVID-19, a anunţat biroul de presă al Vaticanului, potrivit AFP.

Parolin, în vârstă de 67 de ani, ''a fost testat pozitiv la Covid, dar are simptome uşoare şi este în prezent în autoizolare'', a declarat pentru jurnalişti directorul de presă al Vaticanului, Matteo Bruni. Edgar Pena Parra, arhiepiscop venezuelean, adjunctul secretarului de stat, a fost de asemenea testat pozitiv şi este asimptomatic, a adăugat acesta. Amândoi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, vaccinat la rândul său, se întâlneşte frecvent cu Parolin, mâna sa dreaptă, bun cunoscător al problemelor diplomatice, scrie Agerpres.

Suveranul pontif este un apărător fervent al vaccinării, însă apare în mod frecvent fără mască la ceremonii publice şi nu ezită să intre în contact cu credincioşii sau cu interlocutorii şi să le strângă mână. Din 10 ianuarie, purtarea unei măşti de tip FFP2 este obligatorie pentru toţi angajaţii Vaticanului, iar paşaportul vaccinal va fi obligatoriu începând din 31 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.