Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozi kilometrice de autocamioane la frontieră, după cele două zile cu restricţii de circulaţie pe teritoriul ungar

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

În punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, din judeţele Bihor şi Arad, se lucrează la capacitate maximă pentru a se fluidiza traficul autocamioanelor, în urma celor două zile cu restricţii de circulaţie pe teritoriul statului vecin, a declarat, pentru AGERPRES, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Citeşte şi: Fost premier, APEL către Guvern: 'Reparaţi această NEDREPTATE...'

Timpii de aşteptare sunt de aproape patru ore în ITPF Borş şi Nădlac, respectiv 90 de minute, în Vărşand, iar cozile de TIR-uri sunt kilometrice, a precizat Laura Bondar. 

Aglomeraţia este cauzată de faptul că, timp de două zile, a fost restricţie de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Ungariei. Autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula în Ungaria de sâmbătă, 21 octombrie, ora 23,00 până luni, 23 octombrie, ora 23,00. De obicei, restricţia se aplică doar în zilele de duminică, însă 23 octombrie este declarată sărbătoare naţională, nelucrătoare, în Ungaria. 

'ITPF Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, de la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ şi fluent. Noi lucrăm în comun şi lucrăm cât se poate de repede posibil', a precizat Bondar. 

Până marţi, la ora 13,00 au fost prelucrate la Borş, pe sensul ieşire, aproximativ de 900 de camioane, în medie 75 pe oră. 

'La Borş se lucrează la capacitate maximă, în funcţie de infrastructura punctului de trecere a frontierei, pe trei benzi, cu cinci poliţişti de frontieră', a menţionat Laura Bondar.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii aruncă BOMBA: 'Am primit ameninţări...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.