Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, analiză incendiară după raportul MCV: 'Nu trebuie să ne mire că s-a ajuns aici, nici UE nu se miră'. Ce spune despre propunerea Finlandei

cozmin gusa

Consultantul politic Cozmin Gușă oferă o explicație mai complexă situației în care a ajuns azi România, pusă la zid atât în Parlamentul European cât și în Comisia Europeană, pe subiectul atacurilor la justiție.

Rapoartele dure de azi (c.n. marți) la nivelul UE împotriva României nu miră pe nimeni, nici măcar pe oficialii europeni, arată Cozmin Gușă, deoarece "excesele inverse" din justiție din trecut se întorc firesc împotriva noastră azi.

"Legat de UE, ne-a picat prost, dar ne așteptam la asta. În cadrul UE se vorbește tot mai mult despre ceea ce noi vorbim aici la Realitatea TV de mai multă vreme. Nu trebuie să ne mire că s-a ajuns aici, nici UE nu se miră. Acele excese inverse se întorc împotriva ordinii de drept din statului român. Nimeni nu a comentat niciodată de ce foarte multe lucruri de la DNA au fost excesive împotriva capitalului românesc", a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Potrivit consultantului politic, ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani - fenomenul arestărilor selective, de exemplu - a fost făcut "cu largul concurs al supravegherii UE".

Anunțul meteorologilor - Vremea se schimbă radical. Când încep ploile

"Sigur, cei care s-au dus acolo au fost arestati pentru că erau vinovați, dar cei rămași nepedepsiți primesc apă la moară și au posibilitatea să se victimizeze, iar UE se uită la ce s-a întâmplat în România cu largul concurs al supravegherii UE. Stăm prost din cauza noastră, a românilor și a europenilor care ne au permis acele excese în justiție", a explicat Gușă la "Talk News".

UE a trecut cu vederea faptul că, în timp ce unii dintre politicienii români care luau mită au intrat la închisoare, multinaționalele care au plătit mita nu au fost deranjate cu nimic.

Adrian Năstase, revoltat după raportul MCV: 'Comisia Europeană nu poate interveni asupra ordinii constituționale'. Fostul premier propune recursul la CJUE

"Și multinaționalele au fost vinovate. Tăriceanu are mari probleme în dosarul Microsoft, dar n-am auzit să se vorbească despre mituitorii de la Microsoft care au dat șpaga înalților reprezentanți ai statului român, iar Dragnea și alții care sunt vinovați beneficiază azi", a mai spus consultantul politic.

Propunerea Finlandei de a prelua președinția rotativă a UE în locul României nu este de blamat, în condițiile în care se vede clar că nu suntem pregătiți. "Am ajuns aici dintr-o complicititate colectivă", spune Gușă. "Dacă vroiam, în septembrie, toți de la Iohannis în jos s-ar fi concentrat ca să intrăm în 2019 cu alți miniștri și un alt premier. Nu era chiar așa de greu".

Cozmin Gușă a amintit două episoade care s-au petrecut azi la București și care "ne pun într-un acord cu ce s-a discutat azi în forurile UE": 1) chemarea în grup la DNA a unor lideri PSD legat de vânătorile de la Tel Drum și 2) anunțul președintelui Iohannis legat de faptul că soția sa nu se va prezenta în fața procurorilor.

"Aceste două lucruri din justiția de azi nu ne aduc decât într-un acord cu ce s-a discutat azi la UE, uniune care ne-a neglijat multă vreme", a explicat Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.