Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, analiză USTURĂTOARE după un sondaj surpriză: Relația dintre Dragnea și Tăriceanu a devenit toxică

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Relația dintre liderii celor două partide din alianța de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care a fost total nesinceră până acum, devine și toxică, în lumina ultimelor informații și "zvonuri" de pe scena politică, inclusiv cele referitoare la intenția lui Dragnea de a-l debarca pe Tăriceanu de la șefia Senatului, consideră analistul politic Cozmin Gușă.

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, rezultatele celui mai recent sondaj Avangarde, prezentat joi de ALDE Dolj, care îl dă favorit pe Călin Popescu Tăriceanu în faţa lui Liviu Dragnea într-o competiţie pentru preşedinţie.

Decizie neașteptată luată de Simona Halep: Românca renunță la una dintre afacerile sale

"Acest nou USL care este alianța PSDragnea cu ALDE are șanse să urmeze calea fostului USL, cel puțin până la un punct. Ne amintim că atunci Crin Antonescu era candidatul hotărât, dar, prin jocuri de culise și din slăbiciunea lui Antonescu, s-a ajuns la candidatura lui Victor Ponta. De vreun an de zile se discută, la modul formal si nesincer, de o candidatură comună pe care Tăriceanu și-o asumase. Această alianță PSDragnea cu ALDE trebuia să aibă un candidat comun în persoana celui mai bine plasat care era Tăriceanu. Acum lucrurile se vor complica, noi am prevăzut deja asta. În mod clar Dragnea este neprezidențiabil, iar Tăriceanu își arogă și asumă candidatura, măsurând scorurile celor doi", a declarat Cozmin Gușă.

Însă Liviu Dragnea nu va renunța la candidatura lui, precizează consultantul politic, dincolo de o serie întreagă de lucruri nesincere și de conjuctură.

"Tăriceanu și ALDE vor să își ia o cale a lor, care este o cale destul de deschisă. Doar în mod formal PNL își asumă candidatura lui Iohannis, nici Klaus Iohannis nu este foarte convins în acest sens. De acest non-combat din dreapta Tăriceanu poate profita", a explicat Cozmin Gușă.

Un lucru important de precizat este acela că sondajul invocat astăzi de ALDE este făcut tocmai de omul de casă al PSD, Marius Pieleanu, precizează Gușă.

"Asta arată că Dragnea este descalificat și va naște animozități în cadrul alianței, care vor fi în favoarea lui Tăriceanu. Aceste zvonuri legate de descăunarea lui Tăriceanu de la Senat, arată că se întâmplă două lucruri. În primul rând, relația a devenit toxică între cei doi, iar, în al doilea rând, planul de suspendare a președintelui Iohannis începe să aibă elemente concrete, nu doar declarațiile unor europarlamentari. Vedem acum și măsuri de prevedere, pentru că, pe perioada suspendării, numărul 2 în stat îi va lua locul lui Iohannis. Cred că Tăriceanu va face mult mai dur anumite lucruri, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, apropo de linia lor anti-justiție, decât a făcut-o Crin Antonescu", amai spus consultantul politic.

Opoziţia face front comun: O nouă lege controversată, CONTESTATĂ la CCR

Toate scenariile sunt deschise, arată Gușă, în condițiile în care PNL este "prins fără strategii, fără viziune", iar cei de la USR nu vin cu candidaturi solide nici măcar pentru europarlamentare, cu atât mai puțin să propună vreun intelectual de anvergură care să coaguleze opțiunile pe partea dreaptă.

"Rezultatul va fi unul paradoxal, se vor lăbărța mai mult pe scena politică. Sunt doar doi jucători pe teren, lucru de prost augur pentru societate, pentru că nu sunt figuri de tip euroatlantic, ci pescuitori în ape tulburi într-o Românie captivă politic", arată Cozmin Gușă.

Consultantul politic Cozmin Gușă este convins că Dragnea va încerca să rezolve până la sfârșitul anului toate obstacolele juridice care l-ar putea împiedica să candideze la alegerile prezidențiale.

Marea problemă a șefului PSD este alta, însă: nu este credibil în fața românilor și nu ar reuși să ajungă nici măcar în turul doi dacă va candida pentru Cotroceni, consideră analistul politic.

"Dragnea nu are o problemă cu justiția, din punctul de vedere al candidaturii, ambiția lui e să aducă justiția într-o formă care să-l facă compatibil, legalizabil din această perspectivă. Problema lui Dragnea este cu românii. El a reușit să convingă doar o parte din poporul PSD, dar aproape că nu poate merge pe stradă. Nu s-a întâmplat așa ceva cu niciun prezodențiabil de la PSD. El are autoritate doar la nivelul conducerii PSD", a explicat Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, Dragnea este neprezidențiabil din punctul de vedere al strângerii unei adeziuni populare. "Un om atât de bogat la vedere, de arogant, de limitat nu are cum să însuflețească masele. Indiferent de consultanții de imagine care-l vor ajuta, nu va fi în stare să strângă nici jumătate din bazinul electoral al PSD. Nu intră în turul 2", este verdictul dat de analistul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.