Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA pentru Liviu Dragnea: 'A început numărătoarea inversă'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat discursul lui Sorin Grindeanu, prin care premierul României şi-a explicat încă o dată decizia de a nu demisiona şi a explicat, apelând la statutul PSD, că nu poate fi nici exclus din partid.

Cozmin Guşă a explicat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că la şefia PSD Liviu Dragnea mai are "puţine zile", pentru că "a început numărătoarea inversă".

"O să fiu succint pentru că nu am altceva decât să întăresc senzaţii de mirare la adresa lui Sorin Grindeanu şi a discursului din această seară. Îl cunosc pe Grindeanu de 15-16 ani, mă aşteptam la surprize plăcute din partea lui, dar nu îl bănuiam că este în stare de un joc atât de precis, constructiv, sofisticat", spune acesta.

Gabriela Firea pune tunurile pe Grindeanu: 'Joacă balena albastră politică'

Consultantul politic şi-a amintit prima întâlnire cu Liviu Dragnea, pe care l-a cunoscut atunci când acesta, care făcea parte din PD şi era "omul lui Băsescu în Teleorman", a fost recrutat în PSD şi, simbolic, Cozmin Guşă i-a semnat carnetul de partid.

"Grindeanu este "copilul partidului", după cum l-am botezat eu în decembrie 2016, când l-am enumerat ca posibilă variantă de prim ministru. L-am găsit în partid când am ajuns eu acolo, în anii 2000, în funcţia de secretar general, Sorin Grindeanu era deja acolo de 3-4 ani şi azi l-a numit pe Dragnea pedelist...ori Dragnea era pedist. Dragnea era omul lui Băsescu la Teleorman şi de aici şi expresia cu ciorapii de prosop ai lui Dragnea, de la prima întâlnire cu el.

În fuziunea din iunie 2001, e un fapt important că Dragnea este un venetic în acest partid, în PSD. Am încercat să luăm oameni din PD-ul lui Băsescu, atât din judeţe cât şi din planul central, oameni valoroşi, cu care să putem defila şi să ajungem în Internaţionala Socialistă şi în Partidul Socialiştilor Europeni. Am recrutat-o pe Simona Marinescu, pe Niculescu Duvăz şi Alexandru Sassu, dar a fost şi o contribuţie pe plan local, Miron Mitrea şi Marian Oprişan l-au recrutat pe traseistul Liviu Dragnea, care a venit din funcţia de preşedinte al CJ la Bucureşti în iunie 2001, eram în biroul premierului Năstase, care trebuie să îşi amintească şi au intrat pe uşă Mitrea şi Oprişan care vroiau să mi-l prezinte pe un tip din PD care doreşte să emigreze politic în PSD. Nu-l cunoşteam. Era Liviu Dragnea - foarte modest. Modest îmbrăcat, într-adevăr. Avea sandale în picioare, cu şosete pluşate. Pantaloni de stofă şi o geacă din imitaţie de piele, părea foarte modest, exact din Teleorman, venit de pe tractoare şi aşa a ajuns el în partid. Dacă îmi aduc aminte chiar eu i-am semnat carnetul de partid, simbolic, pentru că era o achiziţie importantă", a povestit Guşă.

Consultantul politic a lăudat atât transformarea premierului Sorin Grindeanu, cât şi inteligenţa acestuia de a face apel la statutul partidului, explicând că, dacă "experimentul Grindeanu" va reuşi, atunci se va reuşi reinventarea PSD.

CTP, uimit de prestația lui Sorin Grindeanu: 'Am văzut Kung Fu Panda'

"Grindeanu face apel la statut. Şi bine face. Partidele or să capete încrederea cetăţenilor dacă întâi şi întâi îşi respectă propriul statut, abia apoi să ne aşteptăm să respecte legile.

Propriul statut, care cred că este tot cel scris de noi în 2001, cu mici modificări, prevede ca un membru de partid să nu poată fi dat afară decât prin votul organizaţiei de bază, care atunci, ca şi astăzi, cred că e organizat în jurul secţiei de votare stabilită prin lege. Statutul prevede că Comitetul Executiv nu are posibilitatea legală de a da afară niciun membru de partid.

Vedem un Grindeanu care se transformă peste noapte, atenţie, în conferinţe de presă libere, acceptând întrebări nu în declaraţii de presă, într-un nou lider precis al PSD, care a spus că nu doreşte să candideze la Congres, care joacă sportiv şi dur şi care ne aduce aminte că mai existau şi bărbaţi în politică. Grindeanu dovedeşte bărbăţie. E foarte greu să fii torpilat de presă tot timpul, să intri în analiza colegilor, să te trădeze oameni apropiaţi din jur, să fii senin şi să emiţi cu atâta elocinţă anumite lucruri fundamentale.

Dacă experimentul Grindeanu reuşeşte, atunci PSD se reinventează, pentru că acum e un partid furat la foştii săi membri de gaşca lui Dragnea. De la acest lucru s-ar putea ca şi restul partidelor să se viruseze, pentru că miza noastră este reformatarea politică din România, iar PSD e calamitat, în care mulţi traseişti politici, cu Dragnea la rândul său, traseist politic, au preluat puterea şi impun puterea, dar nu le pot implementa, pentru că partidul nu mai este alături de ei, aşa cum dovedeşte Grindeanu astăzi", a conchis Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.