Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă dă de gol CCR, AVERTISMENT pentru Tăriceanu: Care e ADEVĂRATA MIZĂ a lui Liviu Dragnea

cozmin gusa

Cozmin Gușă a susținut, în direct la Realitatea TV, că miza deciziei CCR privind legea care interzice persoanelor condamnate să ocupe funcții publice nu este ca Liviu Dragnea să devină premier, ci ca șeful PSD să candideze pentru președinție, în urma suspendării lui Klaus Iohannis.

Gușă a dezvăluit că întâlnirea Comitetului Executiv Național al PSD este una de fațadă, pentru că, în realitatea, deciziile sunt luate de un grup restrâns, apropiat liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

"Trebuie să explicăm faptul că adevărata ședință are loc astăzi. Mâine sunt niște ședințe de grup, formale într-adevăr, CExN al partidului, grupul de la Camera Deputaților, iar treaba asta cu coaliția de guvernare s-o lăsăm, e tristă rău. Tăriceanu este un curcan umflat de Liviu Dragnea tocmai pentru a putea să salveze o anumită față pe partea de centru-dreapta, unde PSD sigur că nu este concordant, dar decizia este la PSD astăzi, la un grup foarte restrâns din jurul lui Liviu Dragnea. La un grup restrâns și geografic, pentru că Moldova și Ardealul nu au relevanță în decizie la vârful PSD astăzi. Este un grup care a câștigat în mod spectaculos puterea la vârful PSD, un grup emanat din județele sărace din sud. Înseamnă că celelalte zone au avut lideri mai slabi la nivelul PSD, ca să nu mai vorbim de alternativa de dreapta a PSD, care a fost de toată jena", a spus consultantul politic.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Acesta a explicat că actualul ministru al Justiției reprezintă pâghia de credibilitate pe care PSD o are, pe care deocamdată o manevrează într-un mod inteligent. În opinia lui Cozmin Gușă, faptul că Tudorel Toader este un independent așezat pe scaunul justiției administrat atât de deplorabil de Florin Iordache este un mare avantaj al PSD, mai ales că actualul ministru a realizat rechizitoriul asupra exceselor din justiție.

"Faptul că nu a fost influențat vizibil nici de către partid, nici de către prim-ministru, este un lucru demonstrat, care n-a fost clamat. Deci este un caz fals. Și a fost creat acest caz fals, Tudorel Toader, tocmai pentru a nu fi aplaudat, pentru că o parte a partidului care este activă și o alta inactivă au mizat foarte mult pe niște decizii heirupiste legate de amnistie și grațiere. Pentru că Dragnea nu are doar colegi de partid care au probleme de amnistie și grațiere, are și colegi de vânătoare, de Brazilia sau de alte zone care doresc de la dânsul amnistie și grațiere rapidă", a arătat consultantul politic.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

Acesta a dezvăluit planul lui Liviu Dragnea și adevărata miză a deciziei CCR în privința legii care interzice persoanelor condamnate să ocupe funcții publice: "Doar că nu au înțeles că Dragnea este un Ludovic al XIV-lea care spune ‘Nu statul sunt eu’ și spune ‘Partidul sunt eu’. Asta nu au înțeles nici Radu Mazăre, nici Nicușor Constantinescu, nici Vasile Dâncu, nici tovarăși de drum ai lui Liviu Dragnea pe care i-a trădat rând pe rând. Dacă nu au înțeles, probabil că vor înțelege, pentru că noi trebuie să arătm adevărata miză. Miza nu este cu Liviu Dragnea premier, miza deciziei CCR este deschiderea căii pentru Liviu Dragnea președinte al României. Pentru că Liviu Dragnea nu are nevoie să vină premier atâta timp cât are un guvern care respectă și deciziile lui, programul de guvernare. Dar, oricum, în contextul crizei mondiale care va apărea în această toamnă, România nu are cum să se salveze cu acest program de guvernare populist. Liviu Dragnea știe asta. Și el știe că nu este deloc popular să fii prim-ministru. El își pregătește deciziile din justiției legate de persoana sa pentru o candidatură la prezidențiale".

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Totodată, Gușă a atras atenția asupra jocului pe care îl face Liviu Dragnea, prin care sugerează coabitarea, care este un joc de adormire a lui Klaus Iohannis. Planul suspendării, care a fost declanșat într-un mod total greșit din punct de vedere tactic, merge mai departe, spune consultantul politic, iar deciziile finale din justiție vor viza ambiția sa de a fi președinte al României rapid, în condițiile în care există o majoritate confortabilă pentru suspendarea lui Klaus Iohannis.

În legătură cu întâlnirile politice ale liderului PSD și de presiunile care se pun, din când în când, asupra Guvernului, Cozmin Gușă susține că acestea sunt basme, scopul fiind creșterea coeziunii în jurul lui Liviu Dragnea.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

În opinia lui Cozmin Gușă, în toamna acestui an vor avea loc alegeri prezidențiale anticipate: "Eu, în viziunea mea, văd aceste adunări de partid, adunările cu parlamentarii, lucrurile spuse despre deciziile CCR doar ca pe un element premergător al anunțării candidaturilor la prezidențiale în cazul suspendării lui Klaus Iohannnis, eveniment care chiar dacă astăzi pare că s-a calmat, el va deveni extrem de evident. Eu îl rog pe Călin Popescu Tăriceanu să se pregătească, pentru că va fi următoarea victimă a lui Liviu Dragnea. Nici Iohannis să nu-și facă iluzii că va trăi liniștit, pentru că va trăi periculos cu o tentativă majoră la adresa sa și cu alegeri prezidențiale anticipate, pe care eu le văd chiar în această toamnă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.