Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă și-a lansat o nouă televiziune

televizor tv

Televiziunea de ştiri Realitatea Plus, deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, a fost lansată pe satelit, vineri, conţinutul său fiind diferit de cel difuzat de Realitatea TV, însă siglele celor două sunt asemănătoare, au declarat surse din industria de telecomunicaţii.

Realitatea Plus a început să emită vineri pe satelitul Eutelsat 16A -16 grade est, pe acelaşi segment spaţial cu televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, care sunt deţinute de societatea Realitatea Media SA, ai cărei asociaţi majoritari sunt tot Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, potrivit site-urilor de sateliţi.

Televiziunea Realitatea Plus emite necodat, în limba română, programele sale fiind diferite de cele difuzate de Realitatea TV. Sigla Realitatea Plus este asemănătoare celei a Realitatea TV, cu deosebirea că în cazul Realitatea Plus sub semnul grafic (identic cu Realitatea TV) apare scris cuvântul "Plus" cu fonturi albe pe un fond negru, au declarat surse din industria de telecomunicaţii.

În prezent, Realitatea Plus poate fi recepţionată de către utilizatorii platformei de televiziune prin satelit Freesat, care a fost lansată în România în anul 2013 de către Şerban Beleneş, care este şi reprezentantul operatorului de sateliţi Eutelsat pe piaţa românească a audiovizualului, au mai declarat sursele citate.

Aceleaşi surse au precizat că Realitatea Plus poate fi recepţionată în prezent şi de telespectatorii care deţin antene parabolice pe care le pot orienta către frecvenţa pe care emite această televiziune.

Telespectatorii care deţin abonamente de televiziune prin cablu vor putea recepţiona Realitatea Plus numai dacă operatorii de cablu o vor prelua de pe satelit, în baza unor contracte încheiate în acest sens cu societatea Geopol International.

Pe de altă parte, având în vedere că satelitul Eutelsat are o largă arie de acoperire şi la nivel internaţional (din Tel Aviv până în Dublin, respectiv din Stockholm până în nordul Africii) şi că programele Realitatea Plus sunt difuzate necodat, această televiziune poate fi recepţionată şi în străinătate, conform aceloraşi surse.

Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru (aflat în prezent în arest, după ce în noiembrie 2014 a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro) sunt, prin intermediul societăţii Strategies-Research-Investments SRL, şi acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV şi televiziunea de business The Money Channel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.