Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă iese la rampă după prezența anemică la referendum! Consultantul politic are explicația: 'Este efectul scârbei și neîncrederii în politicieni'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, care este principala cauză pentru prezența extrem de slabă la vot în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei, un scrutin "cu miză foarte serioasă pentru mulți români".

După prima zi de referendum pentru redefinirea familiei în Constituție, s-a înregistrat un minim istoric de prezență la un scrutin electoral: doar 5,72% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, în timp ce pragul necesar pentru validare este de 30%.

Cozmin Gușă este de părere că prezența slabă la vot este cauzată de o "scârbă, dublată de neîncredere" a românilor față de orice intenție a Puterii.

"Mă simt dator să zic câteva lucruri despre referendum. Nu e chiar glumă, nu doar pentru banii care se cheltuiesc din taxele românilor, că nu-i dă Dragnea din buzunar, dar și pentru miza foarte serioasă pentru mulți români.

Incendiu puternic în centrul Bucureștiului, duminică dimineață - Pompierii intervin cu nouă autospeciale

Dacă facem un comentariu, facem strict legat de participarea la vot, să nu interferăm în procesul electoral, că doamnele de la CNA, când e vorba de Realitatea TV stau și măsoară și mai adaugă un zero la amendă în funcție de cuvinte.

E foarte interesant pentru cei care vor să analizeze să se gândească la referendumul din 2003, tot pe vremea asta, legat de integrarea europeană, cu miză obligatorie în care s-a votat tot pe două zile, dar prezența a fost alta.

Atunci activul de partide și-au făcut treaba, miza era generoasă pentru români și poporul s-a dedicat apoi acestei mize. A avut sens și face sens pentru milioane de familii de români care muncesc din greu în țările UE. Atunci prezența a fost mult mai mare în prima zi, a trecut de 15% și a doua zi s-a dus peste 50%.

SURPRIZĂ MAJORĂ la alegerile în Letonia: Partidul prorus pe locul întâi, în faţa liberalilor prooccidentali (exit-poll)

Pronosticul făcut de noi zilele trecute era că se va ajunge la 13-15% în prima seară, mâine urmând să fie pe la 22-23 înainte de liturghie, iar după aceea să se treacă pragul. În prima zi în care trebuiau să-si facă treaba politicienii se vede în prezență că nu și-au făcut-o. Prezența slabă este din pricina acestei scârbe dublate de neîncrederea față de orice intenție a Puterii.

De dimineață, m-a oprit la mine în comună nea Vasile, căruia îi dau cărți să mai citească, care mi a zis Eu sunt pentru, dar nu mă duc că s-a băgat Dragnea. I-am spus că oricum nici eu nu merg, niic azi, nici mâine, chiar dacă sunt ortodox. Apoi m-a oprit o doamnă care avea aceeași neîncredere, mi-a spus că Dragnea sigur ascunde ceva.

Oamenii au decis să nu meargă pe fondul acestei neîncrederi. O să comentăm după ziua de mâine dacă e bine sau nu. O să comentăm mizele acestui referendum și, în funcție de rezultate, o să numărăm ce pierde și ce câștigă România", a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție la emisiunea "Realitatea Românească".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.