Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, ipoteză BOMBĂ: alianța ALDE-Pro România, nășită de un fost șef SIE. Tăriceanu nu a vrut

cozmin gusa

Analistul politic Cozmin Gușă consideră că odată ce PSD a luat decizia de a merge cu un candidat propriu la prezidențiale, alianța cu cei de la ALDE este aproape compromisă. Gușă susține că viitoarea alianță ALDE-Pro România nu a fost dorită de Călin Popescu Tăriceanu, dar a fost anunțată de consilierul acestuia, Cătălin Harnagea, fost șef al SIE.

Citește și: ALDE AMENINȚĂ cu ruperea coaliției de guvernare: Vom pune în discuție viitorul coaliției

"Există pericolul ca PSD, cu un cadidat de talia lui Dăncilă, ca să nu mai vorbim de Teodorovici, să nu intre în turul doi la prezidențiale. Cel care a fost cel mai vehement a fost Paul Stănescu, din informațiile mele, care a tras un semnal de alarmă că partidul a renunțat atât de ușor la alianta cu ALDE, decizie care nu face decât să avantajeze un cadidat din partea dreaptă și să împuțineze cu câteva procente scorul PSD. Viorica Dăncilă nu a ieșit șifonată din aceasta ședință, pentru că i s-a pus în față imaginea dezastruoasă a PSD", consideră consultantul politic.

Cozmin Gușă mai spune că o alianță ALDE - Pro România nu a fost susținută de către Călin Popescu Tăriceanu.

"Alianța ALDE - Pro România nu a fost susținută deloc de șeful formațiunii, Călin Popescu - Tăriceanu, ci doar de Harnagea, fost șef al SIE, în calitatea sa de consilier onorofic al șefului Senatului”, a completat acesta.

”Miza principală a PSD ar trebui să fie reprezentată de paticiparea cu un candidat care să aibă rezultate bune. Deci, au ieșit din CEX fără nicio perspectivă și cu discuții interne dure, între tabere care își doresc lucruri diferite. Este un meci între cei de la conducere și restul, care și-au dat seama că soluțiile adoptate vor pune PSD în postura de perdant al alegerilor, guvernării, ca să nu mai spun de alegerile locale", a mai spus Cozmin Gușă.

Conform acestuia, singurul om din PSD care ar avea un scor bun la prezidențiale ar fi actualul primar al Capitalei.

"În ultimii doi ani de zile, singurul om de la PSD care avea scor apropiat de cel al președintelui Iohannis a fost Gabriela Firea. Discuția din CEX a fost despre o persoană care să scoată din umbră partidul. În momentul de față PSD caută personalități care să tragă în sus formațiunea. Este foarte important că Dancilă a fost acuzată că face jocul altora și că renunță la parteneriatul cu ALDE, fără a mai propune vreun parteneriat cu alte formațiuni politice”, a explicat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.