Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă lansează acuzații GRAVE, după cazul lui Oreste: Acesta este un caz școală

cozmin gusa

Analistul politic Cozmin Gușă susține că scandalul în care este implicat Oreste Teodorescu reprezintă un caz clasic de manipulare. Gușă consideră că ar trebui să se pună problema unei discuții foarte serioase în presă, pentru că acesta este un ”caz școală de manipulare”.

Citește și: Tăriceanu, Dragnea şi Dăncilă, făcuți praf după recepția de la Ambasada Franței: 'Un trio de neamuri proaste'

”Povestea cu Oreste comportă o discuție serioasă. După cum am văzut și azi, este evident că traversăm o perioadă foarte urâtă, care va fi guvernată de foarte multe răutăți cu consecințe”, a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a analizat acest caz în două puncte - demersul instituției juridice, al procurorilor, precum și demersul mediatic.

”Acum vreo patru zile, un traficant, când a fost audiat pentru această vină abominabilă de a trafica droguri periculoase, ca să scape, ca să introducă în circuitul public cât mai multe personaje, a dat o lista de 100 și ceva de oameni, iar procurorii, din momentul în care au primit acea listă n-au avut altceva de făcut decât să cheme la audieri acea sută de persoane, iar cineva de acolo să ofere aceste informații pe tavă unora din presă ca să poată, relativ la Oreste, să-l denigreze”, afirmă Cozmin Gușă.

S-a încercat determinarea publicului să se întrebe dacă acest analist inteligent care luptă împotriva lui Dragnea sau a altora nu cumva s-a drogat, mai spune consultantul politic. ”Trebuie să ne intrebăm dacă așa se acționează în statul român. Cred că o verificare prealabilă se putea face, o discuție serioasă. Cel care a dat lista trebuia să ofere argumente și abia apoi să cheme la audieri”, susține Gușă.

În acest moment, la nivelul mass-media românești ”boala e grea”, atrage atenția consultantul politic. Unii jurnaliști și patroni de presă s-au transformat în ”hiene de presă”.

”Un băiat de la Libertatea, de la ziarul Libertatea, UM Libertatea, cum spun unii acum, a dat informația, a colportat-o și, în baza ei, deși falsă, și alte instituții de presă nu doar că au preluat, dar s-au dus mai departe, au brodat pe ideea că Oreste ar trafica droguri, asta timp de trei zile”, explică Gușă.

Aceeași presă care-l acuză pe nedrept pe Oreste este cea care îl laudă pe Dragnea și o laudă pe Dăncilă, subliniază consultantul politic.

”Într-o societate normală, unde ar fi un Club Român de Presă, unde șefii din presă și-ar respecta statutul, asta ar însemna o dezbatere serioasă care ar trebui să se lase și cu sancțiuni. În cazul lui Oreste poate să fie oricine. Mă uit către conducerile Parchetelor, dacă nu-i deranjează să vină un infractor dovedit, să dea o listă cu 100 de nume, cine știe de ce, și acea sută de nume, fără verificări prealabile, să fie anchetată. Suntem într-un caz-școală de denigrare publică a unui personaj incomod. Nu am speranțe că cineva va investiga acest caz. Societatea românească se decredibilizează încetul cu încetul”, a mai precizat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.