Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă prezice arestări, un joc dublu în PSD și ridică suspiciuni despre lobby-ul lui Iohannis pentru Kovesi

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, știrea privind discuția telefonică dintre Klaus Iohannis și președintele Emmanuel Macron, potrivit căreia Kovesi este susținută de Franța pentru postul de procuror-șef european.

Cozmin Gușă consideră că sunt mulți "sugători de pix" în România care își doresc ca Kovesi să fie procuror general european tocmai ca să nu încurce jocul politic intern.

"La fel cum pe vremuri la teze și lucrări ne gândeam noi și când eram gânditori sugeam pixul, așa sunt acum fel de fel de "sugători de pix", ei nu au nicio concluzie, dar rămân la aceeași atitudine, sa iasă treburile cum se cuvine. În cazul Kovesi, avem câțiva sugători de pix care își doresc ca doamna Kovesi să fie procuror general european, ca să nu încurce jocul politic intern. Doamna Kovesi, care nu e vreo zeiță, eu care am văzut filmări, înregistrări, nu pot să gândesc că ar fi vreo damă care ne rezolvă problemele în justiția nu numai din România, ci din Europa", a declarat consultantul politic într-o intervenție telefonică la "Realitatea Românească".

Potrivit lui Cozmin Gușă, "neputința lui Kovesi" se întâlnește cu "neputința președintelui Iohannis":

"Iohannis, fiindu-i frică de Kovesi, s-a gândit să îi obțină un post în Europa ca să nu deranjeze în campania electorală pentru prezidențiale. Cioloș stia treaba asta", a mai spus consultantul politic.

Cozmin Gușă ridică o problemă legitimă: în schimbul căror înțelegeri economice a cedat Macron postul de procuror-șef european în favoarea României?

"O întrebare adresată instituțiilor statului: ce aliniament economic a cedat domnul Iohannis pentru a-l face pe Macron să nu mai susțină candidatura procurorului francez? Fraților, noi ne chinuim să o punem pe Kovesi în fruntea parchetului european, ca Iohannis să se simtă confortabil, contra a ce?! Ce elicoptere, ce avioane, ce achiziții?"

Acoperiții din jurul lui Dăncilă vor negocia funcții ca să arbitreze în turul 2

Referitor la lupta pentru alegerile prezidențiale din toamnă, Cozmin Gușă subliniază jocul serviciilor secrete din spatele candidaților la vedere:

"Nu sunt decât echilibrul forțelor externe, care se manifestă la candidatul USR-Plus, și echilibru forțelor interne plus serviciile secrete în cazul lui Iohannis, sau ofițerii acoperiți la Vasilica Viorica, care organizează un alt front de luptă, să o facă pe Dăncilă un "candidat redutabil" pentru jocul din turul 2 pe care îl va arbitra între Iohannis și candidatul USR-Plus, căci ea nu va reuși să ajungă în finală - și atunci acoperiții din jurul său vor avea grijă să își negocieze anumite funcții pentru turul 2", a mai spus Gușă.

Urmează arestări și dosare

Întrebat cum vede perioada următoare până la alegeri, Cozmin Gușă a oferit un răspuns surprinzător: "Cu ceva arestări. Văd următoarea perioadă politică cu ceva arestări. Cei care nu respectă regulile puse de "sugătorii de pix" din România - adică cei care gândesc, să nu înțeleagă lumea altceva, vor vedea ceva arestări, ceva dosare politice, ca să arătăm tuturor că România are democrație, ceea ce nu mai e de mult timp", a mai spus Gușă.

Citește și: Una dintre cele mai importante filiale ale PSD e în pragul IMPLOZIEI: Se organizează iar alegeri și se anunță EXCLUDERI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.