Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă rupe tăcerea: Dezvăluiri incendiare făcute de șeful Realitatea TV

cozmin gusa

România îi desconsideră pe cei care muncesc în străinătate, când, de fapt, ar trebui să le mulțumească, întrucât aceștia alimentează bugetul național, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă la Realitatea TV, subliniind că Titus Corlățean, fost ministru de Externe, este ”un pion otrăvit” care a acționat ”prin inacțiune”, referitor la votul din Diaspora, atât la alegerile prezidențiale din 2009, cât și la cele din 2014.

”Sistemul care a fost votat îi văduvește pe românii din străinătate de posibilitatea de a-și exprima voința referitor la ceea ce se întâmplă la alegeri în România, legat de soarta politicii naționale, apropos de alegerile prezidențiale și de cele parlamentare. Acești români sunt cei care alimentează bugetul național și care ne dau posibilitatea să fim echilibrați din punct de vedere bugetar”, a declarat Cozmin Gușă.

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE O femeie a fost MÂNCATĂ de tigru, alta a fost grav rănită

Românilor care lucrează în străinătate trebuie să le fim recunoscători, consideră consultantul politic, întrucât aceștia trimit banii în țară, fie copiilor sau părinților lor, fie că ei înșiși își construiesc afaceri sau imobile. ”În baza acestui lucru, noi îi bagatelizăm, pentru că această lege care a fost dată pentru posibilitatea de a vota nu le rezolvă această nevoie”, a completat Gușă.

Dacă lucrurile rămân așa, înseamnă că suntem o națiune care își desconsideră o anumită esență de activism politic constructiv, este de părere consultantul politic.

Citește și: Fata nestiuta a lui Radu Beligan! Comunist de frunte, regretatul actor apare in notele Securitatii ca TURNATOR

”Nu trebuie să uităm că Titus Corlățean, un fost consilier secund al lui Năstase la Guvern pe când era prim-ministru a fost responsabil la PSD de votul din străinătate, atât în 2009, când Geoană a câștigat în România și a pierdut în Diaspora, cât mai ales în 2014, cu Ponta candidat, el - ministru de Externe - refuzând să organizeze secții de votare în Diaspora, situație în care ne aflăm și astăzi. În cazul lui Corlățean, instituțiile cred că sunt informate... dacă spun că există o legătură în timp cu numitorul comun Titus Corlățean... între 2009 și 2014... spun destul. A fost un pion otrăvit care a acționat la fel, poate prin inacțiune, în ambele situații, în a doua situație putând să fie încadrat din funcția de ministru într-o zonă penală, o zonă care vedem că este refuzată a fi cercetată, în condițiile în care această parte de Românie - activă, responsabilă, dătătoare de direcție - este umilită din nou. Titus Corlățean nu trebuie tratat ca unitate singulară, ci ca o entitate colectivă care prin acest Corlățean a acționat într-un mod sofisticat de mai multe ori cunoscând potențialul de influențare a votului, nu doar de vot”, a afirmat Cozmin Gușă, subliniind că milioanele de români din Diaspora iubesc țara, preferă să vadă partea ei luminoasă și-și educă în acest spirit copiii.

Citește și: Au trecut granița, fără să-și dea seama, în vânătoare de pokemoni

Un lucru care ar fi de neiertat este ca în toamnă, la alegerile parlamentare, din pricina intereselor partidelor care simt că au dezamăgit profund, să nu aibă posibilitatea Diaspora să voteze, susține consultantul politic. ”Am observat foarte puțină preocupare a partidelor legat de administrarea posibilității celor din Diaspora să voteze. Acesta este un sindrom al baronizării... Ei spun: 'Nu ne interesează voturile pe care nu le putem controla, pentru că noi avem baroni în țară'. Că sunt baroni roșii sau baroni galbeni e același lucru. N-am observat vreo agitație din partea celor care și-au asumat în 2014 câștigul lui Iohannis la prezidențiale, respectiv liberalii, și asta pentru oamenii care sperau ca ei să lupte pentru un bazin electoral este surprinzător și neplăcut. Nu am observat vreo ședință de-ale lor, o discuție, iar acest fariseism este un lucru ce ar putea fi tulburător dacă-l analizăm profund. E la fel cu votul în două tururi. Deși știau că singura posibilitate efectivă de debaronizare a administrației locale ar fi votul în două tururi au negociat, în baza dictaturii baronilor galbeni, ca să dea câștig de cauză baronilor roșii, să fie vot într-un singur tur, ceea ce s-a întâmplat, iar România a fost rebaronizată”, a adăugat Gușă.

Citește și: Răspunsul incredibil al medicilor la întrebarea de ce părul de pe cap crește mai repede decât cel din alte zone

Cuplul Blaga-Gorghiu încearcă să pară că face o opoziție la ”dictatura” partidului lui Dragnea care a câștigat alegerile locale, iar asta îi declasează pe liberali și ne face să ne punem mari semne de întrebare apropos de direcția în care merge România, pentru că noi, subliminal, înțelegem că liberalii ar fi în continuare cuplați la președintele Iohannis, iar de la el nu se vede niciun semn împotriva ”acestei atitudini pasive care desconsideră Diaspora, cea care i-a marcat victoria în 2014 și care desconsideră această baronizare aplicată pe culorile roșu-galben”, a afirmat Gușă.

Consultantul politic susține că nici Vasile Blaga, nici Alina Gorghiu, cei doi președinți al PNL, nu poate fi lider în partid. ”Am vorbit despre această aberație a bicefalității și între două personaje care nu sunt compatibile. Niciunul nu interpretează un rol pentru care să fie nimerit. Blaga nu poate fi lider de partid, pentru că nu are carismă - poate să fie doar un organizator bun al partidului, dar atât -, iar Alina Gorghiu nu poate fi interpretată ca fiind vreun lider vreodată; ea trebuia să se oprească maximum la statutul de purtător de cuvânt”, consideră Gușă.

Citește și: Au făcut-o în văzul lumii, chiar pe stradă / FOTO 18+

Stânga și Dreapta din România au interese comune și aceleași probleme, subliniază consultantul politic. ”Cele două mișcări noi de Dreapta, a lui Tăriceanu și a lui Băsescu, suferă de această inabilitate de a reînnoi mesajul. Tăriceanu merge pe un mesaj dur antisistem, minat de problemele în justiție. Băsescu nu este credibil, pentru că tocmai a condus România de 10 ani și nu și-a făcut mea culpa. El nu putea să ajungă în această fază fără să ne spună ce a fost într-adevăr mandatul lui prim și cel secund. Se apropie de vinovatul principal... este dânsul. La mea culpa ajunge foarte greu. E o inabilitate politică din partea unui tip care se comportă natural în spațiul public. Cel mai simplu pentru el este să enumere niște vinovați cu probe. PSD, PMP, ALDE, PNL - suntem în aceeași mizerie”, a mai declarat Gușă.

Citește și: IMAGINILE anului în lume: Au tăiat porcul pe plajă la Mamaia și l-au pârlit / FOTO

”La Realitatea, suntem într-un pericol de a nu mai funcționa. Mizele noastre nu au fost potrivite pentru cei care ne-au purtat de grijă. Realitatea este prima amenințată în condițiile în care oamenii ne aplaudă, dar nu au ce face, că trebuie să plătească abonamentul la TVR. Un sistem diabolic face ca măsurătorile de audiență în baza cărora se câștigă venituri din publicitate să fie pervertit. Oamenii ne urmăresc nu doar în case, unde se măsoară audiențele, ci și la birou sau în localuri publice unde nu se măsoară”, a anunțat Gușă, adăugând că ”guvernele din ultimii ani au batjocorit românii și datoria Realitatea TV a fost mereu să critice guvernul. (...) Am trăit natural și am acționat acolo unde am putut să trăim natural. Nici prietenii noștri, care spun că ne sunt prieteni, nu ne mai pot ajuta. Mass-media de astăzi este dărâmată”.

Citește și: O prezentatoare TV a murit cu o zi înainte să împlinească 25 de ani: A căzut într-o…cascadă

Presa din România nu a fost organizată corespunzâtor de la început, consiferă consultantul politic. ”Au fost oameni care nu au dorit niciodată să dezvolte un sistem, ci să-l administreze în interes propriu, iar de la ei până la mogulizarea presei nu a mai fost decât un pas. Când au venit mogulii, răul s-a produs. Sistemul fiind speriat de Voiculescu, Vântu, sau Patriciu nu a găsit altă soluție decât să distrugă Clubul Român de Presă. S-a acționat cu satârul asupra unui domeniu foarte important care putea să negocieze inclusiv aceste măsurători de audiență”, a explicat acesta.

În absența capitalului interesat sau înfricoșat va fi o presă extrem de permeabilă vis-a-vis de ideile altora care vor fi de profit, este de părere Gușă. ”Nu putem decât să acceptăm că foarte mulți dintre colegii din presă sunt niște flașnete uzate care nu fac altceva decât să intimideze o atitudine constructiv-naționalistă, în sensul bun, compatibilizantă cu restul trendurilor din Europa”, a continuat acesta.

Acoperiții din presă au un rol bine stabilit, subliniază consultantul politic. ”Sunt o specie care nu iese la suprafață; ei au fost folosiți ca unealtă pentru a domoli avântul acelor moguli care erau la fel de nocivi, pentru că obligau oamenii să aibă o altă agendă, una care nu urma interesul cetățeanului. Rolul acoperitului din presă, oriunde în lume, este de siguranță fuzibiă, pentru ca atunci când se întâmplă lucruri împotriva intereselor statului într-o entitate media, el să poată să declanșeze o ruptură pentru ca acele lucruri să nu se întâmple. (...) Am ajuns într-un punct în care nu cunosc entitate media care să se poată finanța corespunzător și să deservească interesul audienței. Asta s-a întâmplat pentru că toată lumea a avut interese personale. S-a dărâmat solidaritatea de grupuri profesionale”, a mai precizat Gușă.

”Am privit cu mare speranță apariția lui Cioloș ca prim-ministru, cu Vasile Dâncu secundându-l. I-am sugerat lui Cioloș că un lucru foarte important pentru el, ca premier tehnocrat, ar fi să întărească transparența instiutuțională prin consolidarea mass-media. I-am spus să se uite cu atenție la felul în care operatorii de cablu își fac veniturile pe barba Realitatea TV, Antena 3, România TV, B1TV și care nu plătesc nimic acestor televiziuni, dar încasează bani de la români în baza interesului românului de a fi informat; alte posturi care sunt opționale și care vorbesc despre natură, mediu etc. primesc bani de la români”, a dezvăluit Cozmin Gușă, adăugând că ”Dacian Cioloș nu a făcut nimic. Nu l-a interesat această latură care e latura ce a declanșat fenomenul #Colectiv, în urma căruia Cioloș și Tudorache au venit la putere. Din limuzinele în care ei circulă astăzi și se uită superior la români au venit în urma unor procese de mediatizare corectă care s-au făcut la Realitatea TV”.

”În acest Guvern își fac loc oameni care conduc Oil Terminal. Un domn care conduce Oil Terminal, consilier al lui Gorghiu, care ia 12 indemnizații, e în guvernul de tehnocrați”, a mai declarat Gușă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.