Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă: 'Traian Băsescu este zero barat'

cozmin gusa

Cozmin Gusa, fost sef in campania care l-a dus pe Traian Basescu in 2004 la Palatul Cotroceni, a declarat sambata, dupa Congresul Miscarii Populare ca fostul sef al statului este 'politicianul zero barat'.

"Vreau să pun și eu o etichetă, nu sunt atât de bun la pus etichete, apropo de preluatul tututor, dar asta cred că este eficientă (..) Este practic politicianul zero-barat. În discursul său, pe care-l comentez acum exemplificând cu zero-barat, ne-a vorbit de faptul că a fost ministrul Transporturilor atâtea mandate. N-a făcut nimic și astăzi infrastructura României este calamitate, deci în mod sigur și el, alături de ceilalți, este zero-barat la capitolul transporturi.

Ne-a spus apoi că a fost primarul Bucureștiului, ales și reales. Alături de ceilalți primari, dar mai ales el, la cum arată astăzi Bucureștiul și la cât de greu ne descurcăm, la cât de mari sunt costurile, la cât de scumpă e încălzirea și la cum sunt blocajele în circulație, este evident că și la capitolul București, Băsescu este zero-barat.

Dacă ne referim la mandatele lui de politician la vârf și de președinte de partid, respectiv președinte al României, atunci putem să le luăm în felul următor: La capitolul PD înghițit de PNL, Băsescu este zero-barat, pentru că partidul condus de el și dus în atâtea victorii nu a rezistat cu identitatea sa după ce a plecat el de acolo și s-a topit în alt partid. Deci, influența lui Băsescu, din punct de vedere simbolic, a fost zero-barat.

Dacă ne referim la reforma politică per ansamblu din ultimii 10 ani așa cum ar fi trebuit să o dirijeze un președinte al României care tot se sperie că-i atacăm mandatul în analiză, ne dăm seama, uitându-ne cum arată România politică astăzi, că sub mandatul său, România politică a fost calamitate. Dacă înainte de Băsescu existau și politicieni corupți și politicieni inteligenți, nu știm care era proporția, astăzi, după mandatele lui Traian Băsescu, nu mai există decât politicieni corupți. Deci, și în materie de reformă politică, cu al său vot uninominal pe care acum îl regretă tardiv, Traian Băsescu este zero-barat

Iar capitolul cel mai important, cel de politică externă pe care l-a invocat mai devreme, este cel mai mare și mai important eșec al lui Traian Băsescu zero-barat, pentru că acest Traian Băsescu zero-barat și-a bătut joc de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. El nu a reușit să genereze o reacție de compatibilitate cu instituțiile din SUA. Doar anumite instituții ale statului, în special SRI și DNA, au reușit să aibă, totuși o releație de compatibilitate cu omoloage din SUA, ceea ce este mult prea puțin pentru un stat. Președinția României, politicul, Guvernul României, alte instituții sunt total decupate de partenerul strategic, lucru pe care noi îl rezimțim astăzi și asta era în responsabilitate lui Traian Băsescu, care a preferat să se distreze singur", a spus acesta, potrivit Realitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.