Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gusa: A aparut tandemul Iohannis-Blaga

gusa

"Crin Antonescu nu a făcut rău nimănui, dar nu a fost înțeles de către oamenii din acest "spital". Eu am scris o carte în 2010, care s-a numit "Un ospiciu numit România, cronica unui eșec premeditat. Și acolo comparam România cu un astfel de ospiciu în care medici, pacienți laolaltă nu înțeleg foarte bine ce se întâmplă și din când în când avem parte de evenimente de neexplicat așa cum este pentru majoritatea fanilor lui Crin Antonescu, a liberalilor, a colegilor săi din alianță, pentru cetățeni, această demisie extrem de pripită înt-o țară în care toată lumea se ține cu dinții, cu tot ce poate de funcții sau de putere. Această ieșire are și explicații. Este un eveniment neobişnuit, unghiular, care s-a petrecut astăzi. Acest om a fost în ultimul an extrem de presat, mințit, jignit, dezamăgit într-un mod greu de presat. Treaba cu stomacul în politică e un lucru care nu s-a inventat acum, iar domnul Antonescu probabil că  a primit prea multe lovituri ca să mai poată suporta. Eu cred că se va reinventa și acum revin asupra seminficațiile gestului. Este un foarte important gest de clarificare a alianţelor pe partea dreapta, se dă drumul în mod foarte real alianţei PNL - PDL, cu noii lideri, cu o axă foarte interesantă Blaga-Iohannis care se prefigurează în acest moment, care are o dimensiune geopolitică pe care foarte puțini o văd și probabil un Antonescu important în jocul public de imagine, dacă ne gândim că are un partener public neimplicat pe partea dreaptă, cu alte interese, mă refer la președintele Traian Băsescu. Mişcarea lui Antonescu are marele merit de a clarifica alianţa care se construieşte pe axa Blaga - Iohannis. Puţină lume intuieşte astăzi care este semnificaţia geopolitică pe care o poate avea acest tandem. Amândoi au relaţii puternice şi privilegiate pe linia Germaniei. Suntem în vremuri de război geopolitic şi alegerile se fac exact în acest context de război, iar asta are o semnificație internațională deosebită. Asocierea mişcării de dreapta pe linia Germaniei este o mutare interesantă", a comentat Cozmin Guşă la scurt timp după anunţul făcut de Crin Antonescu.

"PNL nu a fost un partid aproape niciodată, a fost însă un front de dreapta, cu alegătorii cei mai convinși că sunt capitaliști, că reprezintă capitalul românesc. PDL a fost o armată disciplinată, poate mai disciplinată decât PSD, cu un Vasile Blaga în rol de general al armatei, a cărui calitate nu a fost contestată niciodată", a adăugat Gușă.

Potrivit consultantului politic, prin decizia lui Crin Antonescu, se creează premisele pentru o reechilibrare a scenei politice. "Avem pe de-o parte PSD-ul, cu baronii săi, cu forţa sa de mituire a electoratului rural, iar în dreapta mai multe personaje care dau naştere fie unor partide, dacă ne referim la Băsescu și PMP,  fie la niște alianţe greu de prevăzut în urmă cu câteva luni de zile, care au multe superlative. Traian Băsescu rămâne omul politic care nu doar c= prevede lucruri pe care alții, nu le văd, dar în mod evident, este jucătorul politic cel mai sofisticat. Avem acest superlativ al lui Antonescu, legat de retorică în politică. Îl avem pe Vasile Blaga, organizatorul numărul 1, îl avem pe Ionannis pe care nu doar ardelenii îl creditează cu precizie nemțească, ci și românii, dar avem și acest PMP, în frunte cu Elena Udrea, care a reușit să capteze un electorat tânăr, toate acestea sunt ingredientele unei mișcări de dreapta. Traian Băsescu, probabil că această repliere a sa din ultimele zile, datorată presiunii publice legate de PMP, căruia i s-a inventat un rezultat slab, părerea mea e că a avut un rezultat bun, dar importantă e opinia publică, după jignirile pe care și le-a încasat....", consideră Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.