Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă a IZBUCNIT la adresa vedetelor din România care PROMOVEAZĂ pandemia: Caracter JEGOS

Gușă

Analistul politic Cozmin  Gușă acuză că unele vedete din România iau bani ca să sperie cetățenii privind efectele extrem de grave ale pandemiei de coronavirus. Gușă spune că în perioada pandemiei, multe din vedetele cu care se considera prieten au ajuns să demonstreze că sunt lipsite de caracter și că ar face orice pentru bani.

"VOCILE LUI DOREL VIȘAN ȘI DAN BITTMAN versus MIORLĂITUL VECTORILOR PUBLICI CE ȘI-AU UITAT MENIREA.

"HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!" DOAR CU VIȘAN, BITTMAN ȘI ALȚII CA EI!

Citește și: BĂTAIE de JOC în Timiș: ZECI de oameni, VACCINAȚI peste rând, fără programare - Beneficiarii, trimiși la plimbare

Vedetele publice de oriunde își bazează aprecierea oamenilor, și-apoi câștigurile financiare mai mari, pe aplauzele obținute din partea fanilor. Unii sunt aplaudați pentru talentul de a cânta pe scenă sau la radio, alții pentru interpretarea de roluri în filme, teatre, show-uri tv, iar alții pentru că sunt calificați să vindece sau să explice realitatea întâmplărilor cotidiene, ș.a.m.d. Cu toții capătă un statut special, ce-i avantajează financiar, printr-o operațiune oarecum similară votului prin care politicienii primesc funcțiile pentru care sunt plătiți gras. Politicieni și vedete publice sunt avantajați astfel în fața celorlalți mulți, devin reprezentativi pentru națiune, grupuri socio-profesionale, comunități, iar prin jocul social capătă un statut ce-i ferește deseori de belelele cu care se confruntă fanii lor.

DOREL VIȘAN, DAN BITMANN și alții câțiva (mult prea puțini!) au priceput că avantajele obținute astfel, prin talentul și munca lor, trebuie răsplătite și prin ceva CIVIC-RESPONSABIL, de tipul campaniei publice pe care VIȘAN sau BITTMAN au declanșat-o. Nu reiau detaliile arhicunoscute ale argumentației lor pe tema pericolelor din BRAMBUREALA COVID (pentru care au fost înjurați de către nesimțiții de serviciu), dar spun că argumentația lor a apărut exact ca o INVITAȚIE PENTRU TOȚI DE A RAȚIONA ȘI DE A FI CORECȚI. E clar însă că cei doi reușesc astfel nu doar să-și consolideze respectul (pe care îl aveau oricum), dar aduc la lumină și treburi puturoase și declasante, caracteristice totalitarismului din care ne-am tot amăgit că am reușit să evadăm în 1989, așa cum a reușit Bittman aseară:

''E o lipsă de coerenţă. De aici vine tot, din organizare, din lipsă de coerenţă. Se contrazic unii cu alţii, unii au dreptate mai multă decât alţii. Mă întreb, nu ştiu, din 18 milioane de români, nu mai găsim specialişti, nu mai există oameni competenţi, nu mai vrea nimeni să facă un pas în faţă şi să spună: numai aşa trebuie făcut.

Am avut neplăcuta ocazie să stau de vorbă cu medici care mă felicitau pentru curaj şi îmi spuneau, că ei nu au cum să vorbească, pentru că li se pune un x, undeva într-un dosărel, nu mai pot să acceadă la funcţii de conducere, li se spune foarte clar, că ai grijă, că mai bine taci din gură, că o să te ţinem minte şi aşa mai departe.

Şi nu e vorba numai de medici aici. E vorba de o societate întreagă. S-a ajuns cam ca pe vremea comuniştilor, unde şi atunci când vorbeai şi spuneai bancuri cu Ceauşescu, cineva îţi punea un x, undeva, la un dosar. E ruşinos, e trist, după 31 de ani de la o Revoluţie'' (stiripesurse)

ULUITOR ȘI RUȘINOS!

Pot să afirm că viața mi-a dat șansa să cunosc personal aproape toate vedetele publice relevante din România, cu mulți dintre ei am legat și prietenii în ultimii 25 de ani. În cazul majorității dintre ei sunt obligat să spun azi, din păcate, că MI-E RUȘINE DE RUȘINEA LOR, și nu doar pentru că nu iau atitudine împotriva valului de excese îndreptate împotriva românilor (deci a fanilor lor!), dar și că, știind majoritatea dintre ei adevărul, acceptă recompense și avantaje materiale (provenite din taxele plătite de către cetățeni) PENTRU A TĂCEA SAU A MINȚI CU BUNĂ ȘTIINȚĂ.

Și mai zic ceva de natură să nu-i disculpe sub nicio motivație pe vectorii publici evocați azi: răspunzători de soarta unei țări nu sunt responsabili cei mulți, masa cetățenilor, ci chiar cunoscătorii sau înțelepții acelei națiuni. În această perioadă se dovedește nu doar că noi avem puțini din aceste două categorii onorante, dar majoritatea dintre ei dovedesc că posedă un CARACTER JEGOS ...", scrie Gușă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.