Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă are planuri mari înainte de Cupa Europeană de Judo U-21: 'Încercăm să ajungem din urmă alte sporturi'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Cupa Europei de judo pentru categoria U-21, sportivi născuți între anii 1997-2002, va avea loc la Sala Polivalentă din Arad, în perioada 18-20 august. Această competiţie este urmată de un stagiu de pregătire internațională pentru sportivi, între 21-23 august.

Competiția punctează în clasamentul Federației Internaționale de Judo și reprezintă criteriu de participare la Campionatele Europene de Juniori.

Programul evenimentului: cântar oficial (vineri, ora 19.00 – Hotel Continental, masculin: 55, 6o, 66 și 73 kg; feminin: 44, 48, 52 și 57 kg), ședința tehnică și tragerea la sorți (vineri, ora 20.00), calificări, festivitatea de deschidere, finale și premierea sportivilor (sâmbătă, începând cu ora 10.00 – Sala Polivalentă), cântar oficial (sâmbătă, ora 19.00 – Continental; masculin: 81, 90, 100, +100 kg; feminin: 63, 70, 78, +78 kg); calificări și finale (duminică, începând cu ora 10.00 – Sala Polivalentă).

La competiție și-au anunțat prezența aproximativ 300 de sportivi din 27 de țări.

Cozmin Guşă: România are posibilitatea de a-şi arăta calitatea în acest sport

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afimat la Arad în deschiderea Cupei Europene de Judo, categoria U-21, că România are încă posibilitatea de a-şi arăta calitatea în acest sport.c"În ciuda faptului că avem o bază de selecţie mult redusă faţă de marile forţe din judo suntem circa 3.500 cu toţii în România, avem medalii, ceea ce înseamnă că încă avem posibilitatea de a arăta calitate. Ca să vă faceţi o imagine, în Bazilia sunt peste 1 milion de judokani, deci atunci când ei îşi trimit sportivi la competiţie aleg din acest număr. Noi alegem din 3.500, dar am dovedit că se poate, medaliile la campionatele mondiale, la Olimpiadă sunt o dovadă a faptului că sunt dotaţi pentru judo, pentru lupte", a detaliat Cozmin Guşă, conform Realitatea TV.

Acesta a mai spus că faptul că un municipiu simbol ca Arad a acceptat să găzduiască această competiţie este un element important în dorinţa noastră de a ne extinde şi în alte zone ale României. "Din nefericire starea materială a sportului românesc astăzi face ca majoritatea evenimentelor şi a centrelor de antrenament să fie la Bucureşti. Noi vrem să schimbăm regula, am instituit capitala neoficială a judo-ul în Transilvania la Cluj. Mergem mai departe pe această linie şi dorim ca în toate judeţele importante să reuşim să marcăm prin cluburi puternice. Am lansat programul Judo la Sate de unde vrem să ne selectăm viitorii campioni. Sperăm să ne dublăm până la Olimpiada de la Tokio cel puţin baza de selecţie dacă nu şi numărul de membrii ai lotului şi, de asemenea, tot luna viitoare reîncepem programul Judo în Şcoli care va fi bine renumerat şi dotat cu saltele, echipamente, cu echipamente de concurs din partea Federaţiei Internaţionale de Judo, condusă de către românul şi ardeleanu Marius Vizeru. Sigur nu suntem de notorietatea fotbalului, încercăm să ajungem la nivel de premii din urmă alte sporturi, precum tenisul", a afirmat preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Conform acestuia, Campionatul Mondial de Judo, care începe la Budapesta săptămâna viitoare, pentru prima dată în istoria judo-ul marchează premii de 1 milion euro în bani pentru sportivii câştigători. "Nu este puţin lucru. Noi în România am început în acest an să renumerăm performanţa şi din fonduri private premiem sportivii seniori care căştigă titluri cu sume substanţiale, care deocamdată sunt la nivelul zecilor de mii de euro dar pe măsură ce câştigăm notorietate şi încredere din partea sponsorilor vom merge mai departe", a explicat Cozmin Guşă. "Avem o determinare să demonstrăm că sănătatea mentală şi sănătatea în general a unei naţiuni trece prin sport. Şi în condiţiile în care România pare din ce în ce mai mult o ţară de oameni scutiţi la sport, că asta este moda acum în şcoli, noi am vrea să aducem cât mai mulţi tineri să se dezvolte sănătos într-un sport care are şi o filosofie. Marele avantaj al nostru faţă de alte sporturi este că în spatele judo-ului există o filosofie şi sportivii noştrii încearcă să se subordoneze pe cât posibil acestei filosofii", a mai spus preşedinte Federaţiei Române de Judo, adâugând că este o bucurări că am ajuns la Arad şi o coincidenţă faptul că sunt şi zilele municipiului tot în această perioadă şi încercăm cu posibilităţile pe care le avem să onorăm sărbătoarea muncipiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.