Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă dă detalii din PNL: 'Efectul este unul DEZASTRUOS'

cozmin gusa

Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, că efectul plecării lui Vasile Blaga din PNL este unul dezastruos. "Efectul Blaga, în condiţiile în care pleacă de tot, va fi dezastruos. PNL în formula sa de astăzi este praf. Nimeni nu are posibilitea de a accesa moşternirea relaţiilor campaniilor electorale care se acumulează în timp, de la o campanie la alta", a explicat acesta.

"Vom vedea un PNL aflat în imposibilitatea să se regrupeze şi un PNL care va merge puţin peste graniţa lui 20%. Trendul descendent este vizibil şi acest lucru, cu două luni inainte de campanie, este dezastruos", a detaliat Cozmin Guşă.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Conform acestuia, locul lui Vasile Blaga nu îl poate lua nimeni, iar scenariul fericit ar fi să îl convingă pe Blaga să lucreze în continuare cu PNL-ul. "Plecare lui Blaga va afecta foarte puternic PNL şi va maximiza scorul coaliţiei anti-DNA. Vasila Blaga este de nebătut în România, imediat pe locul doi fiind Liviu Dragnea", a afirmat consultantul politic.

De asemenea, Cozmin Guşă a mai afirmat că Alina Gorghiu şi-a schimbat opinia, acum, chiar dacă în urmă cu puţin timp era pregătită să se descotorosească de Dacian Cioloş. "Plecarea lui Vasile Blaga a generat un efect puternic. Acum este vreamea neaveniţilor, unii dintre ei fiind neaoşişti frustaţi care nu au fost la putere, iar alţii sunt Bruxelles-işti galopanţi care vin şi spun cum se face politica în altă ţară, dar care nu au condus şi nici nu ştiu cum e să conduci", a explicat Cozmin Guşă.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

"Politica în alegeri şi în campanii se face cam la fel şi în Statele Unite şi în Germania, cu foarte multe lucruri informale, care nu se spun, dar care pot deveni un risc major, mai ales într-o ţară în care denunţul face carieră. Cu acestea denunţuri, ei şantajează liderii politici să fie incluşi pe liste la alegeri", a mai precizat consultantul politic.

"Când vorbim de Blaga trebui să facem o recapitulare despre cine este şi ce a făcut. Pe Traian Băsescu l-a ajutat decisiv, nu doar să ajungă primar, ci şi preşedinte, de două ori. Şi l-a mai ajutat să scape de suspendări. Nu a avut rival. Legat de Klaus Iohannis, Vasile Blaga a avut rolul său în organizare şi, din nefericire pentru PNL, nu există un înlocuitor pentru el. Pentru că nu sunt buni organizatori, PNL-ul a fost mereu un partid mic. Astea sunt lucrurile pe care le putem spune legat de activitatea lui Vasile Blaga. Singurul cu care s-ar putea bate Liviu Dragnea este Vasile Blaga", a detaliat Cozmin Guşă.

Citește și: VIDEO ȘOCANT S-a filmat în timp ce-i mânca placenta soției

"PNL-ul nu poate să ofere lideri politici", a completat acesta.

De asemenea, Cozmin Guşă a precizat că a văzut comentariile făcute de jurnalişti.

Citește și: Brad Pitt a dat de BELEA: RENUNȚĂ la tot

"L-am văzut pe Moise Guran, un jurnalist economic bun, cum striga de disperare legat de Dacian Ciolos să nu facă pasul către politică. Amatoristică abordare. La economie se pricepe bine, dar avea nevoie de economie în cazul Petrom. Am văzut şi strigătul de disperare al lui Cristian Tudor Popescu, de bună credinţă de data asta, care spune că s-ar lăsa de scris dacă am avea politicieni ca Dacian Cioloş. Sunt multe soluţii ca Dacian Cioloş să nu îşi încalce cuvântul, sunt strategii inteligente care sunt cunoscute de cei care se pricep la strategie politică", a mai spus Cozmin Guşă, adăugând că singurii care s-ar bucura să nu facă asta sunt cei din coaliţia anti-DNA.

Conform acestuia, declaraţia lui Eugen Nicolăescu în care spunea că ar fi nevoie de o conducere unitară pentru PNL este cea mai puţin inteligenţă afirmaţie făcută. "Ar însemna un scor care nu începe cu cifra 2, ci cu cifra 1", a precizat consultantul politic.

Citește și: S-au născut tripleții pe care nimeni nu-i poate deosebi

"PNL trebuie să ştie că nu o să se trezească cu Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al partidului înainte de alegeri", a mai spus Cozmin Guşă.

Totodată, Cozmin Guşă a mai declarat că a auzit o informaţie, dar care nu este încă verificată, că liderii politici sunt în căutare de analiştii şi comentatorii politici care se duc să îşi negocieze locurile de parlamentari, cu promisiunea de a fi sprijiniţi mediatic. "Eu le transmit liderilor politici că dacă cineva din invitaţii Realităţii TV se duce să negocieze un loc de parlamentar, nu vor fi sprijiniţi", a mai spus consultantul politic.

Citește și: Speranțe, dar și îngrijoare după conceperea unui copil cu ADN de la 3 părinți

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.