Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, date din sondajele interne ale partidelor: PSD a DEPĂȘIT PNL. Liberalii sunt în cădere liberă

Gușă

Analist politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, susține că a primit datele din sondajele interne de la două partide, iar surpriza este uriașă. Astfel, PSD a ajuns la 33%, în timp ce PNL a scăzut la 29%, iar trendul este unul de creștere pentru social-democrați, în timp ce liberalii sunt în cădere liberă.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

“AGENTUL COVID” URCĂ PSD LA 33% ȘI SCADE PNL LA 29%.

LIBERALII VOR JUCA DISPERAȚI SINGURA CARTE POSIBILĂ PENTRU BLOCAREA ASCENSIUNII PESEDISTE: DEMONIZAREA CUPLULUI FIREA-PANDELE!

Ieri m-am interesat despre scorurile partidelor la jumătatea campaniei, și-am primit rezultatele sondajelor interne de la 2 partide, unul mare și unul mai mic, generate de cercetările a 2 institute diferite. Cifrele nu diferă mult, dar pentru analizarea trendurilor am realizat o medie aritmetică a scorurilor, care arată cam așa:

PSD 33%, PNL 29%, USR-PLUS 14%, PMP 6%, UDMR 6%, PRO ROMÂNIA 4%, PER 2,5%, AUR 2%, PPUSL 1,5%, ALȚII 2% ; prezența la vot estimată este azi de 34%, ce-ar putea fluctua până pe 6 decembrie funcție de evenimentele ce s-ar putea genera în următoarele 2 săptămâni.

Ce este clar e că PSD crește și PNL scade, iar acest lucru se-ntâmplă pe fondul responsabilizării liberalilor pentru proasta administrare a treburilor guvernamentale din criza COVID, iar pesediștii profită de pe urma polarizării dezbaterii din mass-media

ce apare azi ca o luptă-n doi, între PNL și PSD. Această luptă “bine aranjată” dezavantajează în primul rând USR-PLUS, ce a căpătat imaginea unui outsider cam nevolnic, ba chiar și necinstit, fraudele dovedite din sectorul 1 sau minciuna primarului din Brașov legată de diplomele false, fiind genul de evenimente ce curmă entuziasmul electoratului lor.

Singurele partide ce par în graficul autopropus sunt PMP și UDMR, în timp ce Pro România se zbate fără folos să-și administreze o mediatizare excesivă pe internet (ce a eludat chiar și pauza de campanie propusă de Ciolacu în urma tragediei de la Neamț!), căutând să acopere astfel cele 2 “accidente” majore suferite prin inculparea lui Bănicioiu, respectiv prin recuperarea de către PSD a lui Nelu Mocioalcă.

PER a mișcat puțin în sus, dar aici se vede lipsa de strategie și de fonduri de campanie, surpriza fiind AUR-ul lui George Simion ce bate țara la picior cu mesaje naționaliste și fructifică bine scandalul alegerilor fraudate din SUA prin emisie publică pro-TRUMP.

Marea problemă este însă pentru Iohannis și PNL, unde a devenit aproape cert nu doar faptul că nu vor reuși să aibă primul scor la alegeri, dar apare ca problematică și viitoarea majoritate pe care vor s-o impună. Ăsta este motivul pentru care LuCOVID și cei ce-l asistă stau de câteva zile cu “picioarele în ligheanul cu apă rece” și socotesc despre strategii dure și rapide care să le oprească decăderea, în paralel cu blocarea creșterii PSD. Cam singura soluție ce le apare, ar fi atacarea PSD pe un subiect și personaj de mare impact și notorietate, ceea ce reprezintă azi administrarea Bucureștiului, respectiv Gabriela Firea. Și-aici sunt încurcați însă, și stau degeaba cu fundul pe datele recoltate de către corpul de control al lui Câțu din PMB, pentru că strategii lor nu știu să le zică cum să folosească aceste date infamante despre cei vizați de viitorul atac, respectiv cuplul Firea-Pandele, în așa fel încât cei ce profită să nu fie USR-PLUS. Ce e limpede este că, disperați fiind, vor recurge cumva la această stratagemă, bazinul electoral bucureștean fiind cel mai mare, iar Firea cea mai notorie pesedistă a momentului, iar acțiunea lor pare a fi anunțată de intervențiile publice ale lui Nicușor Dan din ultimele 3 zile, ce-și face încălzirea deja.

Cum se pregătesc pesediștii pentru acest atac ce-i poate afecta major, e greu de presupus acum, tocmai pentru că Firea nu este doar candidatul emblemă al lor în București, dar este și șefa organizației municipale, ce-a fost lăsată de Ciolacu și restul conducerii să decidă aproape tot în materie de liste și strategie. Ce era de făcut (și ce-aș fi făcut eu acum 16-17 ani când eram secretar-general, ar fi fost ca imediat după localele pierdute, mai ales în fața unui candidat atât de slab și de “găurit” ca Nicușor Dan, Gabriela Firea să fi fost poftită în mod amiabil și necesar să cedeze șefia organizației București, tocmai pentru a nu rămâne ca “țintă mare” și vulnerabilitate electorală majoră. Aducerea benefică a lui Alexandru Rafila și Streinu Cercel pe listele parlamentare, ar fi acoperit consistent astfel scandalul intern al schimbării lui Firea, iar preluarea șefiei interimare a Bucureștiului de către cineva de calibrul lui Sorin Grindeanu, spre exemplu, ar fi potențat chiar în plus scorul PSD în capitală. Aceste lucruri nu s-au realizat însă, din varii motive ce țin inclusiv de STATUL PARALEL și încrengăturile din administrația București-Ilfov, așa că soluțiile nu mai pot fi azi în acest trend.

Cam așa stă situația, ce v-am descris azi fiind cam singurul element ce poate înviora campania anostă, ba chiar enervantă pentru cetățenii ce așteaptă soluții dezbătute la maximum, pentru a se lămuri ce și de ce să voteze. Urmăresc și eu în continuare și voi comenta “meciul” pentru cei interesați!”, scrie Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.