Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gusă despre culisele întâlnirii Iohannis - Tăriceanu, dar și numele viitorului premier

iohannis tariceanu

Analistul politic, Cozmin Guşă a dezvăluit culisele întâlnirii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Guşă spune că şeful statului nu a vorbit cu Tăriceanu despre şefia PNL, dar această propunere i-ar fi venit liderului ALDE de la Alina Gorghiu.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

"A fost o zi sub semnul sintagmei voturile vorbesc. Se conturează varianta de pace negociată. Klaus Iohannis să accepte un premier pus de către PSD cu care Liviu Dragnea şi PSD să fie de acord. Se ajungela o pace şi vom avea un alt model de conducere, unul polonez. Important e să nu fie o pace simulată. Chemarea de azi a lui Călin Popescu Tăriceanu poate aduce probleme. Tăriceanu a fost azi foarte nervos. Mi-a arătaz un om extrem de nervos din cauza negocierilor din partid sau că întâlnirea sa cu preşedintele a fost devoalată. Din ce ştiu eu, lui Tăriceanu nu i s-a oferit şefia PNL de către Iohannis. Oferta ia venit de la un grup din conducerea fostului PNL, dar şi de la Alina Gorghiu prin mesageri.", a spus Guşă la Realitatea TV, la emisiunea "Banii vorbesc".

Mai mult, Guşă a lansat şi două nume de eventual premier în cazul în care Liviu Dragnea nu va fi titular la Palatul Victoria. "Liviu Dragnea joacă înţelept. Se vehiculează două nume de premier. Mihai Fifor şi Sorin Grindeanu. Ambii sunt din generaţia Ponta. Diferenţa dintre ei şi Victor Ponta e că ei nu au avut oameni care să îi pună în funcţii. Sunt mult mai disciplinaţi. E vorba de copii ai partidului. Guvernul Cioloş a ţinut un an de zile şi datorită lui Vasile Dâncu. Vasile Dâncu va avea ce să facă în România. E un actor de Champions League. Dâncu nu cred că va accepta o altă poziţie în guvern în afară de cea de premier. Ar fi putut avea un rol secundat doar dacă ar fi fost Dragnea premier.", a spus Guşă.

Citeşte şi: Adrian Năstase 'dă din casă': De ce îi atacă fostul premier pe cei de la PSD şi pe Victor Ponta

Analistul politic a vorbit şi despre problemele lui Klaus Iohannis şi ale PNL-ului. "Faţa lui Klaus Iohannis de azi a fost una de om supărat. PNL a fost un dezastru. Efectul Blaga în PNL a fost devastator. Se numără mandatele în PNL-ul care nu a fuzionat niciodată şi din 99 de parlamentari 40 sunt ai fostului PDL şi restul ai fostului PNL, deci victorie pentru fostul PNL.", a încheiat Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.