Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă devoalează planurile ascunse din interiorul PSD: Cine vrea 'să pună mâna' pe putere

cozmin gusa

Analistul politic, Cozmin Guşă vine cu un scenariu bombă şi devoaleză planurile ascunse din interiorul celui mai mare partid din România, PSD. Cozmin Guşă a vorbit la Realitatea TV despre schema trasată de Hrebenciuc, "în care Ţuţuianu ar fi bun de lider PSD, în locul lui Dragnea, şi Gabi Firea ar fi numai bună de candidat la preşedinţie".

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

"Strategul care i-a spus lui Dragnea să-l scoată el pe Hrebenciuc la suprafaţă este un strateg slab", a punctat consultantul politic. "Eu cred că Ţuţuianu s-a lăsat atras într-un scenariu de putere. Şi cu contribuţia strategului Hrebenciuc, care a desenat repede pe un şerveţel o schemă pe care Ţuţuianu ar fi bun de lider PSD în locul lui Dragnea şi Gabi Firea ar fi numai bună de candidat la preşedinţie şi toată lumea ar fi mulţumită. De aici vine obsesia lui Dragnea legată de Hrebenciuc. Au inventat o capcană de la partid, nu de la Guvern.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

Un ministru care nu poate să asigure salariile e clar că e mort. Greşeala lui Hrebenciuc este că dacă tot s-a hotărât să joace din nou, s-a hotărât mult prea repede şi prea facil. Cred că a cedat presiunilor de putere mai ales ale lui Gabi Firea, care doreşte să se transforme repede din primar în preşedinte, după modelul băsescian. Greşeala lui Dragnea a fost că prin vocea lui Hrebenciuc a fost scos la suprafaţă şi s-a comunicat poporului PSD că sunt uneltiri interne conduse de marele şmecher Hrebenciuc. Asta nu-l face mai puternic pe Dragnea, ci mai slab. Strategul care i-a spus lui Dragnea să-l scoată el pe Hrebenciuc la suprafaţă este un strateg slab. Jocul declarativ pe salariile Armatei într-o perioadă în care noi trebuie să aratăm că suntem consolidaţi ca să fim luaţi în seamă ca parteneri militar, orice ministru trebuia să demisioneze şi orice prim-ministru trebuia să-i ceară demisia. Ăsta a fost jocul. Din această seară se ştie ce-i cu tripleta Ţuţuianu - Firea - Hrebenciuc", a spus Cozmin Guşă.

Citeşte şi: După uragane, sunt loviţi de un CUTREMUR: Teroare în Statele Unite

Apoi, consultantul politic a adus în discuţie anvergura internaţională a lui Klaus Iohannis, precum şi faptul că actualul preşedinte nu se va baza pe PNL la alegerile din 2019. "Bătălia prezidenţială va veni după un an în care se va vorbi mult despre România. E limpede că cel care va vorbi mai pe sufletul românului, va putea să câştige, anul centenarului. Pe de altă parte cel care se va dovedi cel mai contondent apropo de acţiunile împotriva statului unitar pe care le colportează propaganda de la Budapesta, care, atenţie, deja a antamat contracte de PR şi publicitate cu marile reţele media internaţionale pe proiectul Trianon pentru 2018. Anul 2018 va fi important din acest unghi. Dacă luptele politice din PSD se vor tranşa într-un fel în această toamnă-iarnă sau la începutul anului, guvernarea o văd liniară, nu văd perspectivă din partea liberalilor de a se angrena într-un sistem de forţă politică important. Nici nu văd vreo intenţie din partea lui Iohannis de a se baza pe ei. Se va baza pe mai multe structuri politice care să accepte programul lui politic şi să vină din poziţia de candidat independent, susţinut de mai multe armate. E o poză înainte cu 2 ani, dar e proaspătă.

Anvergura în jocul internaţional o capeţi când începi un proiect şi-l implementezi. Klaus Iohannis a avut câteva intenţii în plan intern de a începe diverse proiecte, ca şi proiectul de ţară şi nu s-au mai făcut paşi. Sunt foarte curios cum va administra dicuţiile din jurul iniţiativelor celor trei mări, care vor avea loc la Bucureşti. Este un proiect în care România are o parte foarte importantă. Şi cum va şti să jongleze calitatea de lider informal al noii Europe, pe care a căpătat-o după dubla întâlnire cu Donald Trump şi cu Merkel. Şi cum va şti să uzufructeze toate treburile astea în interes naţional. Când eşti sus, toată lumea se uită la tine şi aşteaptă să livrezi. Eu cred că livrează în ritmul lui. Lovitura de ciocan pe care a dat-o aseară Ucrainei şi inabilităţii de a discuta despre românaşii ăia de acolo este una care-l recomandă ca lider dur. Abia din poziţia de preşedinte a trebuit să livreze. Eu sunt foarte atent la Iohannis şi am învăţat un lucru: să nu mă grăbesc să mai fac declaraţii despre ceea de face, pentru că are o gândire de tip şahistic. Reamintesc, atunci când n-am vrut să comentez felul uşor nenatural în care el l-a gratulat pe Donald Trump pentru evoluţia la întâlnirea liderilor NATO. A fost singurul. Mi s-a părut ciudat şi mi s-a părut că are ceva-n cap. A avut ceva-n cap, dovadă peluza de la Casa Albă şi marea alonjă pe care a luat-o politica externă a României prin acea întâlnire şi prin felul în care Trump a abordat acea întâlnire", a zis Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.