Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, după protestul AUR: Simioane, du-te și culcă-te, ești jucător de ligă mică!

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă susține că protestul AUR, din Piața Victoriei, a fost un eșec atât pentru partid, cât și pentru George Simion. Gușă consideră că protestul a fost ”un mare fâs”, iar George Simion a demonstrat că este un jucător politic din ligile inferioare.

Citește și: Cozmin Gușă, ipoteză interesantă: cum poate mitingul AUR să-l doboare pe George Simion

”AUR, al doilea ''mort-viu'' din parlament, după USR. Simioane, du-te și culcă-te, ești jucător de ligă mică!

''Fuse, fuse, și se duse''! Cam așa e cu entuziasmul legat de participarea la proteste publice în România. Cauzele refluxului participativ la adunări civice ce-ar avea menirea să penalizeze public derapajele guvernelor României sunt complexe și deja învechite, ele țin de dezamăgirea profundă legată de lipsa de calitate a liderilor din stradă, de frica oamenilor de violențele apărute la mitinguri (inoculată de către Sistem în mod cinic și precis mai ales la 10 august 2018), de lipsa de coeziune societală împotriva exceselor, de lașitatea inoculată adânc încă din comunism, de renunțarea la luptă a celor ce-au priceput că protestele sunt manipulate tot de către Sistem și participarea ar fi deci inutilă.

''Marele protest'' de ieri al suveraniștilor români avea așadar puține șanse să depășească norma de câteva mii de participanți, dar puțini se așteptau ca el să degenereze chiar într-un ''mare fâs'', iar concluzia principală să fie aceea că liderii organizatori sunt lipsiți atât de priză la public cât și de minima înțelepciune de a-și pre-negocia aparițiile și discursurile, pentru a ieși onorabil dintr-o situație atât de complicată cum v-am descris-o mai sus.

I-am încurajat de-a lungul vremii aproape pe fiecare dintre liderii suveraniști, unora le-am dat și sfaturi utile în lupta lor declarată cu un Sistem pe care nu-l pricep mulți și, alături de alți veterani ai luptei politico-mediatice, am făcut-o tocmai pentru că e nevoie de un contrabalans solid la ofensiva contra României ce se implelemntează chiar prin intermediul guvernanților noștri. Rezultatul eforturilor noastre este însă cel pe care l-ați văzut ieri, devin necesare deci câteva explicații ale eșecului. AUR-ul, ce-a fost votat cu speranță în 2020 inclusiv de către români responsabili, dar care n-auziseră nici de George Simion sau Diana Șoșoacă, a fost anesteziat ușor de către cei din Sistem ce i-au ghicit potențialul. Prin certuri, dezertări, manipulări, cadouri, capcane, șantaje, etc., s-a reușit rapid aducerea la irelevanță a AUR-ului, care acum are statutul de ''mort-viu'' în Parlamentul României, similar cu al USR-ului, care măcar a ajuns la acest statut în timp, inclusiv printr-o guvernare lamentabilă. De ieri mi-e clar că AUR-ul nu va mai avea nici această opțiune și, din păcate pentru publicul lor, nici celelalte partide suveraniste, ce apar doar ca niște ''oștiri de strânsură'' conduse de lideri fie neexperimentați pentru o asemenea luptă complexă, fie dominați prea tare de dorința de mărire, nepotrivită însă potențialului lor real. Deci tot de ieri devine clar că orizontul acestor partide pentru alegerile din 2024 s-a tulburat, iar posibilitatea lor de a aduna voturile celor peste 50% (!) de români suveraniști practic s-a anulat. Dar despre asta vom mai tot vorbi.

Legat de evenimentul de ieri, e limpede că George Simion apare ca principalul vinovat, iar găselnița lui penibilă de a protesta la final contra lui Ciolacu-PSD îl acuză și mai tare. Știți că l-am etichetat pe Simion de ceva vreme că suferă de păcatul trufiei și de neghiobie politică, felul în care și-a comandat oamenii ieri spre a distruge sensul manifestării confirmă și caracterizarea mea, iar penibilul episodului bătăliei pentru tribună și microfon va rămâne pe retina susținătorilor suveraniști, generându-le pe viitor apatia. Simion și-a făcut treaba pentru care a fost tocmit (dovada ''tocmelii'' lui de către Sistem este chiar mediatizarea plenară de care a beneficiat în ultima perioadă), iar acum se poate duce liniștit să-și vadă de paranghelii, nunți, botezuri, urlete și live-uri inofensive prin Parlament, adică ceea ce face un ''jucător politic de ligă mică''.

S-a dus și speranța oamenilor că, cel puțin în această toamnă, se va reuși ca prin proteste publice să se blocheze ofensiva contra României și a românilor, și chiar de-ar avea alții energie și entuziasm s-o facă, locul este ocupat de cei ca Simion&Company. Iar Iohannis și Ciucă pot răsufla ușurați deocamdată, au trecut bine ''Testul 2 Octombrie'', atent monitorizat de către șefii noștri de pe axa Washington-Bruxelles. Să vină deci facturile mari și lupta mimată între PNL și PSD, vom trece nervoși și săraci și peste această iarnă, ce va ''încălzită'' doar de manipulările mediatice ce ne vor copleși!”, scrie Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.