Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, ipoteză incendiară: România e vizată în mod similar Poloniei. Provocatorii Războului Total lucrează în culise

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă susține că, în ultima perioadă, de fiecare dată când s-a vorbit despre o eventuală desescaladare a situației din Ucraina, forțe oculte au generat un eveniment care să amplifice tensiunile. El arată că racheta căzută în Polonia ar putea fi parte a unui plan mai mare, iar România riscă să fie victimă colaterală.

”Provocatorii Războiului Total. De aseară e clar că și România e vizată în mod similar Poloniei.

În ultimele nouă luni, ori de câte ori a apărut vreun semn de negocieri pentru restabilirea păcii în conflictul ucrainean, s-a petrecut ceva de natură să le blocheze și să întețească și mai tare războiul. Nu mai fac recapitularea incidentelor vizate, dar analizez azi contextul din ultima perioadă.

De vreo două săptămâni, persoane de la vârful Pentagonului au declarat public că trebuie căutate soluții pentru pace cu rușii, iar în paralel prin surse de presă ni s-a arătat că negocierile ruso-americane au început prin întâlniri discrete în Arabia Saudită sau Turcia. Discuțiile dintre șefii spionajelor de la Moscova și Washington, organizate alaltăieri la Ankara, n-au mai putut fi escamotate (sau nu s-a mai dorit), și astfel s-a aflat că negocierile ruso-americane sunt în curs, abordează diverse subiecte aflate în divergență, nu se poate ști deocamdată precis care ar fi acestea. Pentru finalul acestei luni au fost confirmate deja discuții oficiale între SUA și Rusia la Cairo, privitoare la armamentul de tip nuclear, dar e previzibil că e vorba despre o nouă rundă de negocieri referitoare chiar la războiul actual. Revenind la negocierile de luni din Turcia, se pare că acestea s-a dorit să fie dinamitate prin explozia de duminică din Istanbul soldată cu mulți morți și răniți, pentru că, deși atacatorul a fost identificat ca fiind o femeie kurdă, ministrul de interne al Turciei a indicat forțe americane ca fiind responsabile de atentat, cerând SUA să procedeze la asumare rapidă și scuze publice. Declarația fiind de o maximă gravitate, a fost îngropată rapid pe fondul discuțiilor de la G20, unde atât de vocalul Erdogan a tăcut mâlc.

Aseară, oficialii țărilor NATO din proximitatea Ucrainei au luat foc cvasi-concomitent, ca la o comandă expresă, în urma incidentului din Polonia, unde rachete de proveniență rusească au omorât doi oameni. Propagandiștii din mass-media ai războiului au întețit și ei focul, cerând activarea articolului 5 din Tratatul NATO împotriva Rusiei, deși nu exista nici o dovadă palpabilă că rușii sunt responsabili. În Indonezia, Biden și ceilalți lideri G7 au fost treziți din somn ca să facă o poză (penibilă) de grup, prin care să-și exprime solidaritatea cu Ucraina, iar asta e ceva de asemenea grav, pentru că era posibil ca tocmai Ucraina să fie autoarea provocării din Polonia. Treburile au început să se clarifice doar către dimineață, după cum urmează: Biden a anunțat că rachetele n-au fost trase din Rusia, surse de la Pentagon au declarat pentru Associated Press că racheta a fost trasă de către ucraineni, iar acum o oră CNN a anunțat că NATO a urmărit racheta în zborul ei către Polonia și-au informat astfel autoritățile implicate despre traseul acesteia.

Din desfășurarea evenimentelor expusă pe scurt aici, e limpede că există forțe puternice și oculte ce lucrează pentru anclanșarea unui război total, iar Ucraina și teritoriul ei sunt de folosit pentru îndeplinirea acestui scop. Reacțiile Casei Albe și ale Pentagonului ne indică indirect că avem de-a face cu actori geopolitici non-statali, dar cu mare autoritate de influențare a declarațiilor și deciziilor, pentru că doar așa a fost posibil corul declarativ al liderilor țărilor NATO ce responsabilizau Rusia fără nici o dovadă. Această cvasi-certitudine arată că situația de pe frontul ucrainean e și mai complicată decât am evaluat-o până acum, și nu se poate rezolva decât începând cu expunerea publică a acestor jucători de putere ce caută războiul total. Din acest punct de vedere, incidentul nefericit din Polonia, generat tocmai pentru ca să blocheze negocierile de pace, ar putea să aibă efect de bumerang și să grăbească transparentizarea legată de adevăratele motivații ale războiului. Dacă nu va fi așa, evenimentele ca cel de aseară se vor înmulți, iar ''cetățenii NATO'' din Polonia, Ungaria, România, se vor culca serile cu gândul că le poate cădea o bombă pe acoperișuri. Numai că ei așteaptă ca tocmai umbrela NATO să-i ferească de un asemenea coșmar, și nu ca avionul aliaților doar să urmărească racheta în zborul ei către ținte civile, așa cum s-a petrecut aseară în mod tragic și penibil.”, scrie Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.