Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, ipoteză inedită despre asasinarea Daryei Dughina: tatăl ei devenise adversarul lui Vladimir Putin

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă susține că asocierea dintre Aleksander Dughin și Vladimir Putin nu mai era de actualitate, acesta fiind pe poziții divergente cu liderul de la Kremlin. Tocmai din acest motiv, Gușă consideră că asasinarea Daryei Dughina are alte implicații și va fi utilizată de tabăra radicală din Rusia, care va exercita presiuni asupra liderului de la Kremlin să declanșeze ofensiva totală în Ucraina, dar și în Estul Europei.

”Când am comentat duminică asasinatul Daryei Dughina am expus la pachet și răceala instalată demult între Putin și Aleksander Dughin dar, deși acest lucru e bine știut în mediul de analiză occidental, toate televiziunile internaționale au comentat evenimentul timp de două zile, în stil fake-news, ca fiind o tragedie pentru ''creierul/ideologul/sfetnicul de taină al lui Putin''. Aseară am publicat și postarea lui Dughin făcută înaintea asasinatului, chiar în acea dimineață, care este practic o chemare la revoltă contra lui Putin și a conducătorilor actuali ai Rusiei, care sunt acuzați că duc un război prea blând în Ucraina. Limbajul folosit are valențe fasciste, textul zice direct că e nevoie de radicalizarea Operațiunii Speciale (SVO) prin atacuri totale, dar și că Rusia este obligată să impună rapid Noua Ordine Mondială (NWO), obligatoriu cu valențe rusești (textul integral aici: Bombă!!Aleksander Dughin și postarea sa dură de pe Telegram - Solid News).

Ieri la prânz, într-un mod suspect de rapid și de exact, FSB-ul a informat lumea că știe deja că serviciile secrete ucrainene au comandat asasinatul, publicând niște imagini și date care pot dovedi afirmația lor, dar pot fi și doar o însăilare rapidă, falsă, menită să identifice rapid niște vinovați. Surpriza vine însă de la Washington, unde Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, condamnând atacurile contra civililor oriunde în lume, completează așa: '' El a fost rugat să clarifice dacă cuvintele sale au însemnat că Washingtonul crede afirmațiile Ucrainei că autoritățile de la Kiev nu au fost implicate în atentat. "Nu am nicio îndoială că partea rusă investighează acest lucru. De asemenea, nu am nicio îndoială că rușii vor trage anumite concluzii. Tot ce pot spune acum este că Ucraina neagă orice implicare. Și noi, la rândul nostru, condamnăm atacurile premeditate asupra civililor, oriunde", a răspuns Price. (stiripesurse) Pe românește, SUA dau credit cercetărilor rușilor legate de atentat, înaintea negărilor ucrainene! Notați vă rog că n-a fost vreo declarație la cald, americanii au pregătit în mod evident această declarație ce dă credit poziționării rusești.

Tot ieri, după comunicatul FSB, a apărut în mod halucinant o declarație atribuită lui Aleksander Dughin care asimilează asasinatul ca fiind un martiriu și face următorul apel: ”Dar noi, oamenii noştri, nu putem fi zdrobiţi nici măcar de asemenea lovituri insuportabile. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”, a afirmat Dughin, făcând apel la victoria forţelor ruse împotriva inamicilor. (stiripesurse) Atenție însă, am zis că declarația îi este doar atribuită lui Dughin tocmai pentru că a apărut pe canalul de Telegram al celebrului miliardar rus Konstantin Malofeev, ca prieten al familiei. Malofeev este oligarhul cel mai apropiat de Armata și de Biserica Ortodoxă ale Rusiei, un radical ce-a finanțat trupe și operațiuni speciale inclusiv pe frontul ucrainean, având contra sa numeroase sancțiuni și interdicții internaționale pentru activitățile sale excesive din ultimii 10 ani. Ciudatul apel atribuit lui Dughin, tată îndurerat la doar o zi după pierderea fetei, este o chemare la lupta totală și a venit în mod consecutiv declarației FSB ce marca datele asasinatului.

Suntem departe încă de momentul în care am putea prevede clar cum anume se vor radicaliza acțiunile din partea Rusiei, amorsa #AsasinareaDaryei a fost însă declanșată. Presiunile pentru război total în Ucraina se vor face asupra lui Putin exact din partea celor ca Malofeev, care sunt mulți, influenți, bogați, și-n plus, atenție, au cei mai mulți exponenți printre vârfurile Armatei și Bisericii Ortodoxe ale Rusiei. Adică exact acolo unde Dughin este considerat a fi și ''ideologul principal''.

Abia de-acum înainte trebuie să ne facem griji mari legate de desfășurarea confruntărilor de la granița noastră, pentru că motivația va excede interesele geopolitice, intrând în faza mistico-identitară. Cei care-au comandat #AsasinareaDaryei fie au fost dobitoci/disperați, și trebuie identificați și pedepsiți, fie au știut precis ce vor declanșa, și-atunci trebuie cu atât mai mult să fie eliminați rapid! Dacă se va mai putea ...”, scrie Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.