Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, ipoteză neașteptată: cum a ajuns, de fapt, Florin Cîțu propunere de premier

Gușă

Analist politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, consideră că Florin Cîțu a fost nominalizat pentru funcția de premier asta pentru că are spijinul celor de la Banca Națională, în virtutea unei relații foarte bune.

Citește și: EXCLUSIV - LISTA deputaților și senatorilor alesi la alegerile din 6 decembrie

”GUVERNARE CU COLACUL DE SALVARE TIP "BNR" TRAS PESTE COSTUMUL LUI CÂȚU! VA FUNCȚIONA DOAR DACĂ NU VINE FURTUNA...

Explicația penibilă și infantilă oferită de către LuCOVID, cu desemnarea lui Câțu de comun acord cu Iohannis, prin auto-extemporalul unde-au scris amândoi la fel pe foaie, sugerează 2 adevăruri despre forța viitorului premier, respectiv starea și privatizările din economia românească.

Scriam marți dimineața despre alegerea viitorului premier așa:

"(...) În plus, va fi greu de luat decizia pentru viitorul prim-ministru ce va trebui fie să asigure un joc la două capete pentru Iohannis, Guvern-Parlament, adică o personalitate mai autoritară, fie cineva mai șters și fără greutate politică, ce-i poate da astfel asigurări lui Orban că rămâne important în jocul de putere. A doua variantă pare mai plauzibilă, deoarece un prim-ministru puternic va ridica probleme inclusiv pentru Iohannis, mai ales în relaționarea cu PARTENERII/SUZERANI străini ce l-ar putea folosi pe viitorul PM drept interlocutor privilegiat." (stiripesurse)

S-a ales în mod evident ceea ce presupuneam, nu-i vorbă că nici Ciucă nu era departe de descriere, dar pe lângă alte lipsuri, senatorul/militar de Dolj nu are relația potrivită și necesară cu BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Iar această relație a lui Câțu cu BNR l-a propulsat din nou pentru prim-ministru, la fel ca-n martie 2020. Situația economică și perspectivele sunt mult mai sumbre azi ca la-nceputul anului, iar suportul BNR pentru viitorul premier, mai ales sprijinul INFORMAL, devine aproape vital pentru guvernare. Chiar și acest colac de salvare BNR, după cum l-am descris în titlu, ne oferă siguranță doar pe vreme rea, dar cu ape liniștite, în caz de furtună economică (previzibilă!) va deveni în mod clar insuficient.

Tura trecută de nominalizare, când chiar PSD și UDMR se pregăteau să-l voteze pe Câțu în dauna lui LuCOVID, a venit înainte cu 15 minute de vot telefonul misterios al lui Iohannis, prin care-i cerea lui Câțu să renunțe la mandatul primit. Unii știm care a fost motivația reală a lui KWI pentru acel gest niciodată explicat public. Dacă însă acele condiționări nu mai sunt de actualitate, devine interesant ce a cedat Iohannis azi la schimb celor ce i-au solicitat atunci intempestiv ca să nu fie Câțu prim-ministru, ci Orban. Iar asta poate avea legătură și cu privatizările pe care le-am evocat mai sus, atât de mult moșite în ultimele luni, ce vor fi demarate însă urgent chiar din ianuarie ...”, scrie Cozmin Gușă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.