Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă: Klaus Iohannis va plăti

klaus iohannis imn

Cozmin Guşă a analizat principalele evenimente ale ultimilor săptămâni, explicând care sunt principalele riscuri pe le-ar putea întâmpina guvernarea Dacian Cioloş şi cum se va răsfrânge un eventual eşec administrativ asupra preşedintelui Iohannis.

Citește și: Mesaj pentru protestatari! Dacian Cioloş ia măsuri drastice: Ce anunț a făcut și cine e vizat

"Klaus Iohannis va plăti doar în cazul în care guvernul Cioloş va fi un eşec administrativ, nu politic. Guvernul Cioloş ar putea pica oricând în urma unei moţiuni, deocamdată trebuie instalat.

Iohannis poate fi compromis prin lipsa de performanţă administrativă a guvernului Cioloş, nu prin creşterea nivelului de trai, nu prin schimbări, pentru că nu vor avea timp să le facă într-un an. Iar performanţa administrativă se măsoară prin: corectitudine în licitaţii, dispariţia clientelei şi a oamenilor de afaceri abonaţi la afacerile cu statul sau, dacă vor rămâne acolo şi după luna februarie, înseamnă că cei puşi în funcţia de miniştri de Cioloş nu şi-au făcut treaba. Dacian Cioloş vine cu echipa de miniştri, de manageri: un manager dă sarcini dimineaţa, le verifică dimineaţă şi la prânz şi face evaluări la finalul săptămânii. Asta am inventat noi, că să fii ministru e greu. Ministerele sunt înţesate de nepoţi, nepoţei, prieteni, copii ai prietenilor", a precizat Cozmin Guşă.

Citește și: Nu e glumă: Am aflat unde s-a retras Victor Ponta! Fostul premier a ajuns la mănăstire

Consultantul politic a dezvăluit că principalele două partide politice, PSD şi PNL vor fi măcinate de lupte interne, dezvăluind şi că oameni din PNL şi PDL "trăgeau înspre Ponta" în timpul campaniei electorale.

"Nu e operaţie pe creier guvernarea, un om ca Dacian Cioloş se va descurca. Lupta lui nu este lupta cu partidele, partidele sunt într-o luptă internă toate....PSD intră în luptă internă, în frunte cu Dragnea, PNL care n-a făcut fuziunea bine şi cere mereu guvernare, după ce a ajuns Iohannis preşedinte. Cei de la vârful PNL vindeau himere unui partid care nu vroia să performeze, ci să vină la guvernare. Ei nu discută de guvernare, ei au întreţinut foarte mult acest mit al performanţei PNL de a-i asigura lui Iohannis preşedinţia. Pot spune direct, dar nu în seara aceasta, pentru că nu vreau să facă nimeni un atac de inimă, nume de oameni, mulţi, din PNL şi PDL care trăgeau în partea cealaltă, înspre Ponta.

Citește și: Oana Stancu, de la Antena 3, aruncă BOMBA: Familia Iohannis riscă probleme penale

În loc să facă un experiment simplu: să întrebe ce le lipseşte, adică "carnea proaspătă", partidele nu s-au preocupat să aducă oameni noi. Neaducând oameni noi, prestigioşi, punându-şi vecina, fiul, au ajuns în situaţia asta", a spus Gușă la Realitatea TV.

Citește și: Traian Băsescu spune cât va rezista Dacian Cioloș ca premier

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.