Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, mutare INCENDIARĂ: sesizare la CNA privind vaccinarea copiilor

Gușă

Cozmin Gușă a sesizat CNA printr-o adresă trimisă instituției, privind dezbaterile de la TV legate de vaccinarea copiilor anticoronavirus. Iată se sesizează analistul politic.

Către Consiliul Național al Audiovizualului

Stimate doamne și stimați domni membri CNA,

Mă adresez dumneavoastră în calitatea de acționar al unor entități mass-media din spațiul audiovizual și vă solicit să analizați și să decideți asupra speței pe care v-o aduc la cunoștință, așa cum ați făcut-o mereu în cei cca 25 de ani în care am colaborat cu instituția CNA.

Subiectul se referă la corectitudinea dezbaterii publice despre eficiența sau pericolul vaccinului anti Covid 19 care se va administra copiilor, lucru de mare responsabilitate care ne preocupă pe toți cei interesați de educația și sănătatea lor. Am sesizat că discuțiile din spațiul virtual sunt controversate, mai ales că cercetători și medici de mare prestigiu internațional în domeniu au ales să demonstreze argumentat că acest vaccin administrat copiilor ar fi un mare pericol pentru sănătatea și dezvoltarea acestora. În spațiul audiovizual și-n contrapartidă, discuțiile se poartă fiind influențate de bugetele de promovare pentru vaccinare, oferite de către Guvern către radiouri și televiziuni. În plus, există și situația dovedită public, prin care medicii invitați să analizeze eficiența și efectele vaccinării copiilor, sunt sponsorizați în activitatea lor profesională tocmai de către companiile producătoare ale vaccinurilor, ce-și oferă produsele spre vânzare pe piața românească. Nu este datoria mea să încadrez legal aceste demersuri, dar mi se pare clar că ne aflăm astfel în fața unui caz asimilabil PUBLICITĂȚII MASCATE, care se află prin urmare în competența judecării de către instituția CNA.

Cred că este astfel necesar și responsabil să interveniți pentru echilibrul și acuratețea dezbaterilor radio-televizate, niște măsuri minimale fiind obligativitatea prezentării pozițiilor pro- dar și anti- vaccinare la copii, respectiv a obligativității instituțiilor din mass-media audiovizuală de a specifica și calitatea acelor medici de SPONSORIZAȚI ai companiilor ce-și vând vaccinul în România. Aceste minime măsuri, dar poate și altele pe care le veți identifica, ar putea asigura informarea corectă a părinților care sunt extrem de preocupați în această perioadă pentru a lua decizia potrivită legată de vaccinarea sau nu a copiilor lor.

Vă solicit așadar să analizați și să decideți asupra acestei situații complicate, dar necesar de reglementat corespunzător, și vă asigur că vă pot oferi pentru susținerea demersului meu atât argumentație în plus consolidată științific, cât și interlocutori mai calificați decât mine din punct de vedere profesional, care să vă sprijine pentru luarea unei decizii consolidate.

Cu stimă,

Cozmin Gușă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.