Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă răstoarnă calculele: 'Am asistat la confirmarea faptului că există un blat între Iohannis și Dragnea'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea TV despre discursul lui Liviu Dragnea de duminică, dar și despre blatul la nivel înalt din statul român.

"Avem o seară de duminică în care, totuși, ne distrăm. În această seară deviza lui Dragnea a fost jos masca sau jos măștile. Practic, din evoluția lui, toți cei care se mai îndoiau că există un blat major la vârful statului Român, așa cum l-am anunțat încă de acum vreo două luni, azi au această dovadă. Acest Liviu Dragnea atât de relaxat, pentru prima dată după mult timp, în ciuda multor probleme despre care se vorbește că le-ar avea, astăzi a fost relaxat, vesel, pentru că e liniștit. Liviu Dragnea nu mai are probleme și-a dorit să le demonstreze asta colegilor lui. În primul rând parlamentarilor, e de înțeles, pentru că de ei depinde, dar și colegilor lui din partid, tocmai pentru ca să înțeleagă aceștia că el este jupânul, daddy, în continuare, că nu are absolut nicio problemă. Sigur, niște locotenenți de ai săi, gen Oprișan sau alții știu și detalii, pentru că acesta este motivul pentru care au avut acele șarje de la microfon. Le-a sugerat jupânul Dragnea, așa, într-un fel, ‘e, nu mai e lupul cățel măi băieți, ia uitați-vă la mine! Darius, coruptule, pe unde ești? Băi Teodorovici! A, nu ești aici? Unde ai fost plecat? Ia vedeți voi ce faceți! Și tu, ministrul Justiției, ia, pui mâna aici ca să vedem cum facem să mimăm această luptă cu Klaus Iohannis. Într-un fel instituțional, juridic și să îi facem o plângere pentru înaltă trădare, de care să beneficim și noi, si el’.  Adică și eu Dragnea, și eu Klaus Iohannis. Și-a rezolvat problemele domnul Dragnea, o vedem și pe Viorica Vasilica pe lângă el, această doamnă, care cu sprijinul lui Dragnea, a dus dracului, să mă scuzați de expresie, și bruma de prestigiu extern pe care o mai aveam, cu incultura pe care a demonstrat-o pe toate meridianele", a spus Cozmin Gușă.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic antioxidant: Fructele care te păzesc de zeci de boli

Gușă a vorbit și despre dorința președintelui României de a-l avea contracandidat la alegerile din 2019 pe Liviu Dragnea.

"Există, și în acest moment este clar, o dorință al lui Klaus Iohannis, să îl aibă contracandidat în 2019 pe Liviu Dragnea, pentru că în fața altui contracandidat puternic, mai ales din PSD, Klaus Iohannis nu poate să câștige. Bine, nu e sigur că ar putea să câștige și în fața lui Dragnea, dar, pentru cei care își amintesc istoria, în 2000, pentru că Ion Iliescu nu putea să câștige altfel alegerile, i s-au aranjat ploile în așa măsură încât să îl aibă în turul 2 ca contracandidat pe Corneliu Vadim Tudor, care avea cam același gen de discurs ca și Dragnea. Sigur, cu diferențe, Corneliu Vadim era mai spumos, mai cult, cu glume mai de calitate, dar, sigur, daddy cool. Dragnea e cool, iar acest blat în acest moment devine evident. Scoaterea din joc a lui Firea și a pucistilor, care s-a făcut într-un fel cu sprijinul lui Klaus Iohannis, l-a mulțumit pe Dragnea. Scoaterea din joc al lui Tăriceanu, care a devenit evidentă astăzi,  am avut astăzi un Tăriceanu umil în fața lui Dragnea, care ne-a anunțat că PSD și ALDE vor avea un candidat. Practic, Tăriceanu a depus armele sub povara dosarelor de la DNA și a dependenței, deocamdată, de majoritatea parlamentară pe care o controlează Dragnea și care poate să îi asigure lui imunitatea. Cei doi posibili adversari ai lui Iohannis și ai lui Dragnea, respectiv Firea și Tăriceanu au fost scoși din joc, tocmai în acest scop. Iar acest scop, aceste atacuri de paradă ale lui Dragnea la Iohannis, au un câștig biunivoc: câștigă atât Dragnea care se proiectează și îl proiectează pe Iohannis ca pe un dușman ireconciliabil, măcar de ar fi, dar nu e. Câștigă și Iohannis, care pare că s-ar bate cu gașca lui Dragnea. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și eu cred că foarte multe lucruri se vor schimba", a mai spus  consultantul politic.

Cozmin Gușă: "Astăzi am asistat la confirmarea faptului că există un blat la nivel inalt între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea"

"Dar în mod evident, astăzi am asistat la confirmarea faptului că există un blat la nivel inalt între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, acesta este motivul pentru care Dragnea este atât de liniștit, că nu va mai păți nimic în continuare și este preferatul președintelui în funcție pentru competiția din 2019. Pe el asta îl interesa, să înteleagă sala că el este jupânul și că are un deal pe care nu îl explică lor, dar să fie liniștiți. Numai că, greșeala lui Klaus Iohannis cu Dăncilă, greșeală majoră pe care nu a mai putut să o repare, este mult mai puțin gravă decat această greșeala de a accepta acest joc cu Liviu Dragnea.  În Dragnea nu poți să ai încredere niciodată și cei care au lucrat cu ei știu acest lucru cu precizie, Dragnea îl știe cu precizie și bineînțeles că își va da toată silința în 2019, cu o majoritate parlamentară solidă, un PNL bocat de acest joc pervers și anti PNL pe care îl face Ludovic Orban, ne închipuim la ordinul cui, care tocmai ce a mimat moțiunea de cenzură, și va oferi surprize extrem de neplăcute lui Kluas Iohannis. Emil Constantinescu în 1999 avea mult mai puține probleme decât Klaus Iohannis și tot nu a mai candidat", a precizat Gușă.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

Consultantul politic a vorbit și despre faptul că miercuri, 19 decembrie, va fi o zi importantă pentru democrația din România.

"Miercuri, pe 19 decembrie, sunt 4 evenimente care ar putea să fie de mare relevanță pentru  democrația din România, dar sunt gata să pun pariu cu orice m-ar provoca, că nu vor avea nicio relevanță.

1.Dragnea are înfățișare la Înalta Curte și dacă acel complet va administra niște probe va merge mai departe cu acel complet.  Eu sunt gata sa pariez că Dragnea va beneficia de o amânare la Înalta Curte miercuri și va beneficia, inclusiv, de un alt complet din 2019, când altfel se scriu treburile. Deci, Dragea nu va avea nicio problemă.

2. Moțiunea, în principiu, tot miercuri, pe 19.  Nu va trece. Este evident că nu va trece, siguranța și vacanța plăcută pe care Dragnea a urat-o colegilor săi ne arată că totul a fost negociat.  Și repet, acea șarjă clar trădătoare a lui Ludovic Orban care nici nu își punea în gând să susțină vreun premier de la PSD din dorința de a mai câștiga niște voturi, ne sugerează blatul. Deci, nici cu moțiunea nu se va împiedica.

3. Există un punct trei mult mai fierbinte care explică relativa nepăsare a lui Dragnea în fața amnistiei și grațierii. Punctul 3, care se va întâmpla tot miercuri, este legat de ședinta CCR a Curții Constituționale a României, în care s-ar putea să aflam că toate dosarele instrumentate în baza protocoalelor SRI DNA  vor cădea.  Și că acele interceptări nu mai sunt valabile. Și atunci, dacă se va întâmpla asta,  o parte importantă dintre cei din PSD sau alții din PNL, nici nu vor mai avea nevoie de amnistie și grațiere, pentru că toate acele procese de care le este frică, procese grave foarte multe dintre ele, ele se vor reinstrsumenta fără acele interceptări, fără acele probe care nu ar mai fi admise și atunci marea majoritare dintre ei vor scapa.

4. Punctul 4 cred că este punctul care îi dă cea mai mare siguranță lui Liviu Dragnea, de aici își trage el seva, energia, entuziasmul, glumele în cascadă. Ședința CSAT întreruptă săptămâna asta și reluată tot  miercuri, pe 19. Această ședință are legătură și cu îndemnul lui Marian Oprișan către SRI și către SIE și cu îndemnul lui Liviu Dragnea de pace, de reconstrucție, de patriotism, de coagulare a ofițerilor care sunt patrioți, în jurul său și al majorității sale și al partidului său. În CSAT este cuiul lui Pepelea, dar vom vedea ce se va întâmpla, pentru că deocamdată nu ne-a explicat nimeni de ce acel CSAT a durat atât de mult,  de ce a fost întrerupt și de ce domnul Iohannis a stat într-un tete a tete atât de prelungit cu Viorica Vasilica", a spus Gușă.

"Iohannis nu mai dorește să lupte cu Dragnea"

"Practic acceastă demonstrație cu public, așa cum s-a și scăpat Liviu Dragnea, s-a molipsit de la Cațavenci, de la Doru Bușcu și de la Mircea Dinescu cu care își petrece serile, consilierii lui de taină, a zis că face un stand up comedy. A fost. Eu m-am distrat, mă așteptam să fie așa ceva, dar chiar a fost un stand up comedy în care și el s-a distrat, a avut, în fine, relaxarea aia din 2016, când Liviu Dragnea era la fel de vesel fiind asistat de către statul paralel, un Liviu Dragnea, care, sigur, a rămas cu Coldea la butonieră, printre alții din acel stat paralel, dar doar atunci a mai fost atât de liniștit, știind că nu i se poate întâmpla nimic. Veselia din 2016 Liviu Dragnea, astăzi, a perpetuat-o.

Când eu l-am criticat pe Klaus Iohannis avea aceste argumente, pentru că mi-am dat seama că Iohannis nu mai dorește să lupte cu Dragnea sau cu majoritatea PSD-ALDE, a dat toate semnele că nu mai dorește acest lucru și de acest alement, Dragnea a profitat.

Noi Liviule, Liviu dragă, noi, Realitatea, rămânem aici, nu mergem în altă parte, suntem cu cetățenii, vom continua să îți descifrăm aceste jocuri perverse împotriva interesului național, el e în măsură să facă cririci legate de corupție? El este în măsură să ceară socoteală companiilor? El trebuie să execute, dacă are aceste informații nu trebuie să ni le spună la televizor, el trebuie să execute, el trebuie să vadă unde sunt ilegălitățile fără să ne spună nouă. Și pe acele companii, eventual multinaționale, care își ascund profiturile, să le pedepsească pentru că are toate argumentele legale pentru asta, chiar la nivel de guvern. El face ca Băsescu, Băsescu a fost 10 ani președinte și tot timpul făcea critici", a precizat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.