Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, verdict tranșant după anunțarea programului de guvernare: 'Ne consideră niște pacienți din ospiciul numit România'

M. C.
Gușă

Comentatorul și analistul politic Cozmin Gușă remarcă faptul că românii, la mai bine de 30 de ani de la evenimentele din 1989, și-au piert aproape de tot spiritul civic și cel critic. El punctează în cazul de la Timișoara, care a rămas fără căldură zile în șir, dar și modul în care sunt tratate vocile incomode din pandemie.

„Aseară am urmărit emisiunea lui Lili Ruse de la RTV, era anunțat pe generic Gigi Becali și eram curios să aflu cum și de ce a fost blocat să doneze medicamentul Arbidol pentru toți bolnavii de Covid. Deși medicamentul a fost inclus în protocolul de tratament chiar la recomandarea specialiștilor și a managerilor de spitale, am aflat că transportul organizat de Becali a fost blocat mai multe luni în vamă, exact în intervalul în care oamenii umblau înnebuniți pentru medicația inexistentă în farmacii, iar în final, sub amenințarea oficializată (?!) că se va incendia transportul, a fost nevoie ca medicamentele să fie returnate în Rusia. Apoi a fost refuzată și intenția de donație generală de Arbidol pentru "tot poporul", deși Becali își făcuse calculele și era pregătit să plătească suma pe care și-o estimase la cca 7-8 milioane de euro. În paralel însă Arbidolul a început să fie comercializat la negru la prețuri de 20-30 de ori mai mari, iar Guvernul achiziționa Remdesivir în cantități insuficiente și la prețuri exorbitante, cheltuind se pare cca 60 de milioane de euro. Tot aseară am aflat că în timp ce Becali era refuzat de guvern, șefii de spitale apelau la acesta ca să le doneze Arbidol pentru medicii ce lucrau în spitale sub pericolul îmbolnăvirii, lucru care s-a întâmplat, Becali a dat și numele managerilor și spitalelor unde medicii au beneficiat de acest ajutor esențial. Culmea relatărilor în emisiune a fost atinsă în momentul în care invitații lui Lili Ruse din studio, personalități publice serioase ca SRS, Alice Drăghici, Dumitru Coarnă, ba chiar și liberalul De Mezzo, au povestit în direct cum membri familiilor lor îmbolnăviți au fost salvați chiar de Becali care le-a oferit Arbidol-ul care a fost vital pentru însănătoșire. Scena era șocantă și neverosimilă, ceea ce a făcut-o pe Lili Ruse, jurnalist serios și șocată la rândul ei, să ne anunțe că nu e vorba de niciun aranjament al distribuției emisiunii. Becali a mai precizat că azi are posibilitatea să producă la policlinica sa cca 100 000 de tablete de Arbidol pe zi, arhisuficiente pentru toți bolnavii, dar nu le poate oferi legal decât celor ce se tratează acolo, guvernul interzicând în continuare distribuția medicamentului. Concluziile vi le las vouă, sunt convins că sunt clare, prostiile cu medicamentul ce nu era bun doar pentru că venea din Rusia sau că le oferă Becali, să le lăsăm să fie emise de către nerozii de serviciu, vaccinați sau nevaccinați aveam nevoie cu toții de medicație.

Azi dimineață am citit că programul de guvernare al "șchiopilor" de la PNL-UDMR prevede că vor generaliza certificatul verde la toată populația României, iar medicilor ce vor îndrăzni să discute critic despre vaccinare le va fi retras dreptul la practică pentru 6 luni! Ce Drepturile Omului, care drept la muncă și gândire liberă, repetenții ce-au pus mâna pe putere e clar că ne consideră niște pacienți din OSPICIUL NUMIT ROMÂNIA, buni doar să plătească spitalizarea forțată, dar și salariile și comisioanele lor. Revolta publică e palidă spre inexistentă la noi, un prieten ne declara ieri înfrânți pe noi românii, prin prisma nenorocirii de la Timișoara, unde niciun bărbat ce-ar fi trebuit să-și apere măcar dreptul familiei la igienă n-a luat niște roșii stricate din piață să bombardeze pașnic gardul noii vile pe care și-a achiziționat-o incompetentul primar Fritz.

Iohannis&Company fac ilegalități și prostii mari, unele ca cele relatate mai sus fiind chiar criminale, nu știm încă exact cine îi obligă, dar e limpede că au și cu cine, responsabilitatea, civismul și curajul românilor fiind ... PRAF!”, a spus Gușă, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.