DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CpF: HotNews atribuie Coaliției pentru Familie propuneri care NU îi aparțin

coalitia pentru familie

Hotnews a publicat azi, sub titlul „Solutii la problemele familiilor romanesti, propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie” extrase dintr-un document conținând opinii colectate de la circa 100 de familii în cursul unei consultări care a avut loc în toamna anului 2015. Consultarea și-a propus identificarea problemelor acute cu care se confruntă familia românească, în vederea formulării unui set de politici publice, informează Coaliţia într-un comunicat.

Ulterior consultării, Coaliția pentru Familie și-a asumat public O PARTE dintre măsurile propuse, prin programul intitulat „Măsuri pentru politici publice privind familia – 50 de propuneri”, lansat în luna martie 2016 și disponibil, în prim plan, pe website-ul www.coalitiapentrufamilie.ro.

"HotNews ocolește cu grijă documentul oficial, asumat de Coaliția pentru Familie, în schimb îl prezintă ca fiind „solutii propuse de organizatia Coalitia Pentru Familie” pe cel care sintetizează răspunsurile oferite de familiile consultate, deși nu doar că între cele două există diferențe evidente, dar ele sunt radical diferite prin scopul lor", arată CpF.

Printre propunerile care NU se regăsesc în programul de politici publice, dar pe care HotNews le prezintă ca fiind asumate de Coaliția pentru Familie:

 • interdicția persoanelor singure de a adopta
 • interzicerea divorțului administrativ (la notar)
 • descurajarea/ restrictionarea avorturilor.
 • interzicerea cercetarii pe embrionul uman.

Câteva exemple oferite de CpF:

 1. "În materie de divorț, măsura propusă de Coaliția pentru Familie sună astfel:
 • „Încurajarea consilierii/medierii de familie în vederea îmbunătățirii relațiilor de cuplu și a prevenirii divorțurilor.
 • Obligativitatea, în cazul soților cu copii minori aflați în întreținere care intenționează să divorțeze, a unui plan de consiliere/mediere familială și a unui plan de finanțare a educației minorilor asumat si semnat de ambii părinți.”

În timp ce Hotnews o prezintă, în mod mincinos, astfel:

 • „Descurajarea divortului prin a) anularea posibilitatii „divortului la notar”, b) timp de razgandire, c) taxe mai mari.”

2. În materia adopției, Coaliția pentru Familie propune:

 • „Încurajarea adopției interne (de către familii din România) prin campanii publice de conștientizare, prin identificarea activă a părinților cu potențial de adopție și prin simplificarea procedurilor de adopție.”

În timp ce HotNews ne atribuie, fals, propunerea:

 • „Sa nu mai poata fi adoptati copii de catre persoane singure, ci doar de familii nucleare.”

3. Ceea ce Hotnews ne atribuie ca

 • „Descurajarea/ restrictionarea avorturilor.”

arată de fapt, în programul  „Măsuri pentru politici publice privind familia – 50 de propuneri”, astfel:

 • „Demararea unui program de sprijin pentru femeia însărcinată și tânăra mamă aflată în dificultate care să ofere: sprijin material, consiliere psiho-socială, medicală, juridică, pe perioada sarcinii și în primul an de viață extrauterină al copilului, prin colaborarea dintre SSpF și organizațiile non-guvernamentale. Acordarea unei indemnizații pentru femeia însărcinată (după 14 săptămâni de sarcină) care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii.”

4. „Taxa pe celibat” de la Hotnews este în realitate:

 • „Reducerea impozitelor pe venit și pe proprietăți ale cuplurilor căsătorite, pentru prima proprietate.
 • Dublarea actualelor deduceri personale din impozitul pe venit pentru persoanele aflate în întreținere. Continuarea programului cu reduceri progresive ale impozitelor pe venit pentru persoanele cu copii minori în întreținere.”

Motivele pentru care soluțiile asumate de noi diferă, uneori radical, de propunerile înaintate de participanții la sondaj țin atât de necesitatea respectării cadrului legal în vigoare, a drepturilor și intereselor legitime, cât și de realitățile obiective din societatea românească, realități pe care nu le putem nici nega, nici ocoli", mai precizează CpF.

Totodată, HotNews subliniază cu precădere anumite idei – dintr-un document care, subliniem, reflectă opinia unor persoane sondate la un focus grup și nu pe a noastră! – pentru a construi Coaliției pentru Familie o imagine de organizație extremistă, îndreptată contra drepturilor și libertăților. Spre exemplu, denumește prima măsură „taxă pe celibat”, deși este evident că este vorba despre o taxare preferențială a familiilor, se mai arată în comunicatul citat.

"Și, din nou, Hotnews NU își face datoria minimă de a ne solicita un punct de vedere înainte de publicarea unui articol care ne privește. Întrucât nu este pentru prima dată când Hotnews publică materiale cu grave abateri de la minimele obligații profesionale, ne rezervăm dreptul de a lua măsurile care se impun, inclusiv în plan legal", mai spun reprezentanţii CpF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.