Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, susţine investiţiile saudite în tenis

Australian Open
australian open

Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, s-a declarat un susţinător al investiţiilor saudite în tenis, deoarece acestea nu vor avea impactul negativ din golf, pentru că discuţiile sunt concentrate pe consolidarea structurilor actuale de joc, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele circuitului profesionist masculin (ATP), Andrea Gaudenzi, a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că a avut discuţii ''pozitive'' cu fondul saudit de investiţii PIF şi alţi potenţiali investitori.

PIF este în spatele noului circuit LIV Golf, care s-a angajat într-o dispută dură cu PGA Tour, înainte de anunţarea unui acord de fuziune şi de formarea a unei entităţi comerciale unite.

''Faţă de alte sporturi, la noi este diferit pentru faptul că investiţia priveşte actuala structură a jocului şi nu o investiţie într-o opţiune alternativă. Dar, ca orice în lume, sunt multe schimbări care continuă. Aşa că va trebui să urmărim ce se întâmplă şi să fim aproape. Dar, în final, este o decizie a circuitului feminin şi a celui masculin'', a adăugat Tiley.

Arabia Saudită a pompat în ultimii ani sume uriaşe în sport şi vrea să găzduiască ATP Next Gen Finals din acest an, Turneul Campionilor pentru jucătorii Under-21.

Există voci care văd aceste investiţii ale PIF ca o modalitate de cosmetizare a problemelor privind nerespectarea drepturile omului din această ţară.

Australianul Nick Kyrgios a salutat discuţiile dintre ATP şi PIF şi crede că un acord ar putea aduce premiile financiare pe care jucătorii le merită: ''Vom fi plătiţi pentru ceea ce merităm să fim plătiţi. Treceţi-mă pe listă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.