Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere record a populației în Germania - Migrația a contribuit semnificativ

Agerpres
china copii

Populaţia Germaniei a depăşit pragul 83 de milioane la sfârşitul anului trecut, de la 82,8 milioane în anul precedent, relevă estimările iniţiale ale Biroului Federal de Statistică, citate vineri de DPA şi Reuters preluate de Agerpres.

Această creştere, determinată parţial de imigraţie, marchează un nou record de la reunificarea germană din anii '90.

Migraţia netă s-a cifrat în 2018 la 340.000-380.000, adică o scădere netă de la 416.000 în 2017, în continuarea tendinţei de după vârful din 2015, când în Germania au intrat circa un milion de solicitanţi de azil, în majoritate musulmani fugind de conflictele din Orientul Mijlociu.

În acelaşi timp, conform statisticilor, Germania - ţara cu cea mai mare populaţie din Uniunea Europeană şi care nouă ani consecutiv a înregistrat creştere economică - a avut anul trecut un deficit al naşterilor estimat între 150.000 şi 180.000, numărul naşterilor crescând uşor pentru a ajunge la 785.000-805.000, dar şi cel al deceselor, care s-a ridicat la 950.000-970.000.

Estimările preliminare anunţate vineri s-au bazat pe date culese până în septembrie 2018 în privinţa naşterilor şi deceselor şi până în august 2018 în privinţa migraţiei, statisticile finale pe 2018 urmând să fie publicate în iunie-august, menţionează DPA.

"În pofida creşterii populaţiei, îmbătrânirea demografică avansează", a mai notat Biroul german de Statistică, potrivit Reuters.

Demografia reprezintă o problemă în Germania, unde multe zone rurale se confruntă cu un declin al populaţiei, atrasă în oraşele mari, care înregistrează în consecinţă creşteri ale preţurilor pe piaţa imobiliară.

Statisticienii se aşteaptă ca populaţia să scadă la 79 milioane până în 2030, când 28% dintre locuitorii Germaniei vor fi trecuţi de 65 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.