Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea economiei mondiale din 2015, sub așteptările FMI

fmi

Creșterea economiei mondiale va fi probabil sub așteptarile inițiale ale FMI în 2015, din cauza redresarii lente a statelor dezvoltate și a încetinirii care are loc în țarile emergente, a avertizat directorul general al instituției, Christine Lagarde, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Lagarde a mai spus ca state emergente cum este Indonezia trebuie sa fie vigilente la impactul problemelor economice din China, înasprirea condițiilor pe piața financiara globala și perspectiva majorarii dobânzilor în Statele Unite.

"Pe ansamblu, anticipam ca creștere globala va ramâne moderata, posibil mai slaba decât anticipam în iulie", afirma Lagarde într-un discurs, la începutul unei vizite de doua zile în Indonezia.

În luna iulie, FMI anticipa ca economia mondiala va înregistra în acest an o creștere de 3,3%, ușor sub ritmul de 3,4% consemnat în 2014.

Lagarde a spus ca economia chineza încetinește, dar nu brusc sau în mod neașteptat, în condițiile în care se adapteaza la un nou model de dezvoltare.

"Tranziția la o economie bazata mai mult pe piața și eliminarea riscurilor acumulate în ultimii ani sunt complexe și pot fi uneori oarecum accidentate", a explicat Lagarde.

Șefa FMI a adaugat ca autoritațile chineze au la dispoziție instrumentele și bufferele financiare necesare sa administreze aceasta tranziție.

Autoritațile de la Beijing au stabilit pentru 2015 o ținta de creștere economica de 7%, dar temerile investitorilor și analiștilor ca obiectivul nu va fi îndeplinit au provocat în ultimele satpamâni scaderea puternica a cotațiilor la bursa din China, declin care a influențat puternic piețele de capital la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.