Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creatoarea legendară a 'Star Trek' a murit: Suferea de o boală teribilă

Star Trek

Dorothy Catherine Fontana, scenarista care a scris o lungă perioadă de timp pentru franciza "Star Trek", a murit pe 2 decembrie, la vârsta de 80 de ani, potrivit Variety, anunță MEDIAFAX.

Moartea lui Fontana a fost confirmată de site-ul oficial al francizei "Star Trek", care a descris-o drept "scriitoarea legendară ce a dat viață multora dintre personajele și episoadele «Star Trek»".

Citește și: CExN PSD în prima ședință după conducerea Dăncilă. Cazul Bădălău - Diaspora. Buzatu: 'Ce să mai facă omul acum? Să sară în Siret?'

Site-ul a raportat că aceasta a murit din cauza unei boli cu evoluție rapidă, dar nu a oferit mai multe detalii.

Fontana a fost mai mulți ani membră în Sindicatul scenariștilor de la Hollywood și a predat la Academia de Film Americană.

Originară din New Jersey, Fontana a fost singurul scenarist de sex feminin al francizei "Star Trek". Unele dintre episoadele scrise de Fontana au fost semnate sub pseudonimul Michael Richards, pentru că scriitoarea a încercat să își ascundă sexul pentru a evita discriminarea, deoarece meseria de scenarist le era atribuită aproape în exclusivitate bărbaților.

"Star Trek" este un univers imaginar de factură science fiction creat de Gene Roddenberry la mijlocul anilor '60, cu sute de mii de fani în toată lumea. Conceptul "Star Trek" a fost ecranizat în zece filme de succes, șase seriale și dezvoltat în sute de romane, nuvele și jocuri video.

Citește și: Liviu Dragnea, în CĂRȚI pentru a fi eliberat mai devreme: Codul Penal e în favoarea fostului lider PSD

Universul creat de Roddenberry descrie un viitor optimist în care omenirea, după ce a supraviețuit cu greu unui al treilea război mondial și după ce a descoperit teleportarea, s-a unit cu alte ființe raționale din Galaxie pentru a forma Federația Unită a Planetelor. Ca urmare a acestei cooperări, omenirea a reușit să renunțe la viciile și la defectele sale majore. Oameni și extratereștri deopotrivă explorează și descoperă noi lumi și civilizații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.