Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creatoarea serialului 'Westworld', Lisa Joy, va prezida juriul festivalului Series Mania

Lisa Joy

Co-creatoarea serialului SF american ''Westworld'', Lisa Joy, va prezida juriul competiţiei internaţionale a festivalului Series Mania, care va avea loc la Lille, în nordul Franţei, între 17 şi 24 martie, au anunţat miercuri organizatorii manifestării, potrivit AFP.

O "femeie cu multiple talente", pasionată "de crearea de poveşti complexe şi de mare anvergură", Lisa Joy a fost "alegerea ideală" pentru a-i succeda producătoarei ucrainene Julia Sinkevych, potrivit lui Laurence Herszberg, directoarea generală a celui mai mare festival de acest gen din Europa, citată într-un comunicat.

Ea va decerna - împreună cu ceilalţi membri ai juriului, anunţaţi ulterior - Marele Premiu pentru cel mai bun serial, precum şi premiile pentru cea mai bună actriţă, cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu, informează Agerpres.

Scenarista, regizoarea şi producătoarea Lisa Joy a creat, împreună cu soţul ei Jonathan Nolan (fratele cineastului Christopher Nolan), "Westworld", o producţie cu buget mare care a fost anulată brusc de reţeaua americană HBO în luna noiembrie, după patru sezoane şi 54 de nominalizări la premiile Emmy, dintre care nouă s-au soldat cu premii.

Adaptat după filmul "Westworld" din 1973 al lui Michael Crichton, serialul spune povestea revoltei unor roboţi umanoizi, exploataţi într-un parc de distracţii pentru a satisface nevoile vizitatorilor umani.

Lisa Joy, în vârstă de 45 de ani, lucrează în prezent la serialul "Fallout", bazat pe franciza de jocuri video cu acelaşi nume, pentru platforma Prime Video a Amazon, unde a produs deja "The Peripheral", bazat pe un roman ştiinţifico-fantastic de William Gibson.

După ce a devenit cunoscută ca scenaristă pentru serialele "Pushing Daisies" şi "Burn Notice", Lisa Joy a regizat primul ei lungmetraj în 2021, "Reminiscence", cu Hugh Jackman în distribuţie.

Series Mania îşi va face public programul pe 8 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la Lille.

Anul trecut, juriul internaţional a acordat Marele Premiu seriei Arte "Le monde de demain", despre naşterea grupului NTM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.