Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creatorul 'Squid Game' are în vedere al doilea sezon al serialului pentru finalul anului 2024

mediafax.ro
cinema

Fanii serialului "Squid Game" (Jocul Calamarului) vor trebui să aibă răbdare: creatorul acestuia, regizorul Hwang Dong-hyuk, urmează să scrie scenariul celui de-al doilea sezon al seriei, pe care speră să-l poată dezvălui publicului "până la sfârşitul anului 2024", a anunţat luni cineastul sud-coreean la Cannes, relatează AFP, informează Agerpres.

"Trebuie să lucrez la sezonul al doilea, sper să fie terminat până la sfârşitul lui 2024, cu puţin noroc să-l pot arăta fanilor până la sfârşitul anului 2024", a declarat scenaristul şi regizorul sud-coreean, întrebat despre proiectele sale de viitor în faţa unui public format din profesionişti din industria de televiziune şi de divertisment, reuniţi la Cannes cu ocazia MipTV 2022 (Marché International des Programmes de Télévision).

Cu o zi înainte, el anunţase scenariştii, reuniţi la festivalul Canneseries, că a scris doar "trei pagini" din cel de-al doilea sezon al serialului-fenomen de pe Netflix.

"Squid Game" prezintă sute de personaje provenite din cele mai marginalizate comunităţi din Coreea de Sud, care participă la jocuri tradiţionale pentru copii, precum "1-2-3 la perete stai", pentru a câştiga o sumă uriaşă de bani, iar cei învinşi la diferite probe sunt ucişi.

Foarte violent, serialul a avut un succes uriaş la nivel mondial: a fost urmărit de peste 142 de milioane de abonaţi Netflix la jumătatea lunii octombrie, la o lună după lansare, sau circa două treimi dintre utilizatori - un record care justifica o continuare.

Însă Hwang Dong-hyuk scrisese iniţial serialul ca un lungmetraj, în 2009. După ce a rămas "pe computerul său timp de 10 ani", povestea lui, pe care nimeni nu a dorit-o, a sedus în cele din urmă platforma de streaming, care a ajuns în Coreea de Sud în 2016, a explicat el.

Cineastul sud-coreean a afirmat că a suferit în timp ce şi-a rescris scenariul timp de "şapte luni", filmările durând "opt luni". "A fost un infern. Poate că sezonul 2 va fi ultimul meu serial", a glumit el.

După "Squid Game", sud-coreeanul va lucra la un alt proiect, de data aceasta un film numit "KO Club" de la "Killing old men club", care vorbeşte despre "uciderea persoanelor în vârstă". Inspirat dintr-o carte a italianului Umberto Eco, acest nou "film controversat" va fi "chiar mai violent decât Squid Game", a avertizat Hwang Dong-hyuk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.