Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Credem în potenţialul echipei României de a câştiga Billie Jean King Cup

horia tecau

Căpitanul nejucător al echipei naţionale feminine, Horia Tecău, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că România, calificată în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, poate câştiga trofeul pus în joc în luna noiembrie la Sevilla.

"Visăm în continuare, Sevilla are loc în noiembrie şi noiembrie vine imediat. Noi mereu când vorbim despre această echipă credem în potenţialul ei şi că poate câştiga această competiţie. Sigur că trofeul nu se câştigă dintr-un meci, sunt multe de jucat. Primul pas a fost calificarea. Însă există această atitudine care ne poate oferi şansa de a câştiga. Trebuie să credem în această echipă a României, pentru că poate juca în orice zi la cel mai înalt nivel. A demonstrat asta de mai multe ori. Aşa că noi credem că este posibil acest obiectiv de a câştiga. Mentalitatea la Sevilla asta va fi, mergem să câştigăm. Putem să credem până la capăt. Faptul că suntem pentru prima oară la turneul final ne oferă o motivaţie în plus", a spus Tecău.

El a subliniat efortul admirabil făcut de Ana Bogdan şi Jaqueline Christian în meciul câştigat cu 3-2 în faţa Ucrainei care a adus calificarea la turneul final.

"Ce s-a întâmplat la Amelia Island este rezultatul muncii din ultimii doi ani, poate chiar mai mult, de când am venit ca şi căpitan ne-am setat acest obiectiv. Am fost foarte aproape anul trecut, cu acel meci din Slovenia pe care mulţi am vrea să îl uităm... însă el ne-a mobilizat şi ne-a făcut să ne străduim mai mult pentru a juca la un nivel mai înalt. Acest mare test de la Amelia Island împotriva Ucrainei, o echipă puternică, trimite un mesaj pentru toţi jucătorii de tenis din România, şi anume că lucrurile se pot întâmpla, că se pot realiza reveniri spectaculoase, că poţi să crezi până la capăt şi să câştigi. Este admirabil efortul făcut de Ana, de Jaqueline, de Anca, de Mara, de a se dărui zilnic pentru această performanţă, cu toată presiunea la care au fost supuse. Iar noi, cei din jurul lor, nu am făcut decât să le ţinem acolo cât mai concentrate şi să le facem să creadă până la capăt. Iar în final ele au arătat calitatea lor şi încrederea lor. Acesta este un moment de schimbare pentru toată lumea care vine şi cu o calificare la turneul final. Iar eu sunt foarte mândru şi entuziasmat, de aceea vreau să le mulţumesc fetelor că vin şi se dăruiesc la echipa naţională", a afirmat Tecău.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că performanţa echipei României este cu atât mai importantă cu cât FRT nu primeşte finanţare de la Agenţia Naţională pentru Sport (ANS).

"Este o performanţă extraordinară, un succes deosebit. Au fost înscrise 135 de ţări, iar faptul că România a ajuns între cele mai bune 12 este ceva extraordinar. Este oricum şi acesta un record al federaţiei, să te califici la turneul final cu buget zero. La fel ca în 2019, când federaţia avea buget tot zero, dar echipa feminină se bătea să devină campioană mondială. Ăsta o fi secretul nostru", a spus Cosac.

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. România a reuşit o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 şi va juca la turneul final de la Sevilla, din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.