Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc cazurile de infecție cu virusul West Nile în România

Tion
West Nile

Cresc cazurile de infecție cu virusul West Nile în România

Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a crescut în România, de la începutul perioadei de supraveghere în 6 iunie 2023 până la 12 octombrie 2023. Au fost raportate 82 de cazuri, dintre care 75 confirmate și 7 probabile. Dintre acestea, 10 au fost fatale, informează Mediafax.

Din 6 iunie până pe 12 octombrie, s-au înregistrat 82 de cazuri, dintre care 75 cazuri confirmate și 7 cazuri probabile de infecție cu virusul West Nile, a anunțat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică. Săptămâna trecută erau 72 de cazuri, față de cele 82 de acum.

Din aceste cazuri, 10 persoane au murit.

Cazurile s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, dar cele mai multe au fost la persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

S-au infectat 48 de bărbați și 34 de femei, iar pe medii de rezidență, mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București - 11 și în județele Satu Mare (9), Dolj (8), Galați (8), Ilfov (7), Brăila (7) și Iași (6).

Un caz de infecție cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul București, cât și în județul Tulcea (debut în S 31) și a fost atribuit județului Tulcea.

Cele 10 decese au fost înregistrate în județele Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.