Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc prețurile la energie peste Prut - 'Moldovagaz' a cerut majorarea tarifelor la gaze cu 31%

moldovagaz

"Moldovagaz" a cerut Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) permisiunea de a majora cu 31,5% tarifele interne la gazele achiziţionate de la Gazprom, anunță Rador.

Aceasta a fost explicată prin creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție a materiilor prime, a scris șeful companiei energetice moldovene, Vadim Ceban, pe canalul său Telegram. SA "Moldovagaz" a trimis Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie o solicitare de majorare a tarifului mediu la gazele naturale cu 31,5%, până la 26.675 de lei per mia de metri cubi. Principalul factor care a necesitat acest pas a fost creșterea semnificativă continuă a prețurilor de achiziție" - a spus Ceban.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, cererea a fost întocmită în strictă conformitate cu legislația republicii. O decizie pozitivă a autorității de reglementare va permite companiei să acopere integral costul achizițiilor de gaze. Pe seama acesteia este planificată îndeplinirea obligațiilor contractuale față de Gazprom.

Menţionăm că, la 17 septembrie, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a anunțat o posibilă solicitare a Chișinăului către Transnistria de a efectua o plată în avans pentru livrările de gaze către regiune în cazul unei întreruperi în aprovizionarea cu combustibil rusesc.

Acest lucru se va datora achiziționării de către republică a gazelor mai scumpe de la exportatorii alternativi de materii prime. Totodată, potrivit afirmaţiilor sale, Gazprom nu a răspuns încă dacă va furniza combustibil Republicii Moldova după 1 octombrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.