Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc temerile de recesiune în Germania, cea mai mare economie a Europei

recesiune grafic

Scăderea producţiei industriale a Germaniei a întrecut aşteptările în iunie. Cea mai mare economie a Europei se contract în T2, în timp ce exportatorii sunt prinşi în dispute tarifare, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Producția industrială a scăzut cu 1,5% în fiecare lună - o scădere mult mai accentuată faţă de valoarea estimată, de 0,4%, au arătat miercuri cifrele lansate de Oficiul de Statistică.

„Continuarea declinului producției este înfricoșătore”, a spus economistul Bankhaus Lampe, Alexander Krueger. Acesta a adăugat că recesiunea din sectorul productiv ar putea continua din cauza disputei comerciale dintre China și Statele Unite.

Ambele țări sunt destinații de export importante pentru companiile germane, ceea ce înseamnă că disputa tarifară dintre cele mai mari economii din lume are, de asemenea, un impact disproporționat de mare asupra Germaniei.

“Dacă acestă situaţie se prelungeşte, devine tot mai probabil ca şi alte sectoare să fie atrase în acest declin. Este posibil ca estimările de creştere economică să fie reduse în continuare în cazul Germaniei”, a mai afirmat Krueger, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.